Kanizsai Dorottya Gimnázium

Savaria Lions Klub Szombathely

Kedves kanizsais Diákok!

 
Életkorotok miatt talán keveset hallottatok a lions mozgalomról, amely közel 100 éve – elsősorban az I. világháborúban látássérüléseket szenvedett emberek megsegítésére – jött létre és terjedt el az egész világon, így negyedszázada Magyarországon is. Napjainkban több mint 200 országban, 45000 klubban, másfél millió tag vállalt jószolgálati küldetést és feladatokat, köztük 23 éve a szombathelyi Savaria Lions  Klub is.
 
A lions klubok elsősorban a vakokat és gyengén látókat támogatják, de segítenek a mozgás és hallás sérülteknek, beteg gyerekeknek, időskorúaknak, nehéz sorsú embereknek, rászoruló fiataloknak és családoknak, árvízkárosultaknak stb. a különféle jótékonysági akciókkal, gyűjtésekkel.
 


A lions klubok utánpótlását a LEO közösségek biztosítják, amelyek politikai és vallási ideológiáktól mentes karitatív szerveződések. Tagjai 14-24 év közötti diákok és fiatalok, akik szabad idejük egy részét szívesen áldozzák jószolgálati tevékenységre.
 
A LEO angol eredetű mozaikszó: a Leadership, Experience, Oppurtunity (magyarul: rátermettség, tapasztalat, lehetőség) kifejezések kezdőbetűiből származik. E szavak összefoglalják, mit várnak el tagjaiktól és mit nyújtanak tagjaik számára a Leo szerveződések.
 
A LEO tevékenység célja: olyan ifjúsági közösség teremtése, amely feladatának tartja a rászorulók megsegítését és a fiatalok, nemzetek közötti barátság építését.
 
A LEO közösségek fő tevékenységi területe: jószolgálati munka – adománygyűjtés és társasági élet.

Minden közösség maga dönti el, hogy kiket és milyen módon támogat, milyen eszközökkel és rendszerességgel, hol és mennyivel, milyen önkéntes egyéni vagy közösségi vállalással.
 
Bizonyára környezetedben is megtapasztaltad, hogy sok esetben pénzzel ki sem fejezhető a segítség, hiszen a jó szó, a gondoskodás, az önzetlen segítés a bajban magára maradt ember esetén a pénznél is többet ér. A segítés és a szolidaritás kifejezése mindannyiunk közös ügye és emberi, közösségi érdeke is, különösen napjainkban.

 
Kedves Barátunk!
 
A Savaria Lions Klub ezzel a rövid tájékoztatással szeretné felhívni a figyelmedet a jószolgálati munka fontosságára.
E tevékenységet a középiskolások számára kötelezően előírt 50 órás közösségi szolgálat teljesítésénél is számításba kell venni!

Klubunk örömmel támogatja az iskoládban létrehozandó LEO közösség munkáját, szívesen patronálja tevékenységét és készséggel kapcsolja be saját programjai megvalósításába is. Ezzel is szeretné erősíteni iskolád és önmagad elkötelezettségét a karitatív célok mellett.

Ha szívesen csatlakoznál a hazai és nemzetközi LEO szerveződésekhez, akkor a kdg@kdg.sulinet.hu e-mail címen neved és osztályod megadásával erősítsd meg elhatározásodat.

Várunk sorainkba, egy segítő csapatba!

Savaria Lions Klub vezetősége és tagsága

 

Bemutatkozás

Eseménynaptár

Hasznos linkek