Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kanizsai Dorottya Gimnázium Szülői Közössége „Jövőnk a gyermekünk” Egyesülete

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Szülői Közössége „Jövőnk a gyermekünk” Egyesülete 1997-ben alakult.

Egyesületünk legfőbb célja a gimnázium nevelési-oktatási feladatinak támogatásához az iskolában tanuló gyermekek szüleinek megnyerése. A pedagógusok és a szülők feladata közös, nem lehet különválasztani ténykedésük határait. Ez a közös feladat pedig a nevelés. A nevelés, ami magába foglalja a szigort és a szeretetet egyaránt az élet minden területén. Ebben kell, hogy partnerek legyünk.

Egyesületünk legfőbb feladata támogatnia jó tanulmányi eredményt, illetve a kimagasló sport-teljesítményt elért tanulókat. Ezen kívül célunk a rászoruló gyermekek anyagi biztonságának megerősítése is.

Minden évben jutalmazzuk a végzős énekkarosokat, a kiemelkedő tanulmányi átlagot elért és kimagasló érettségit tett tanulókat. Támogatjuk a nemzetközi kapcsolatokra épülő kirándulásokat, a „Euroweek” Európai Uniós rendezvénysorozat kiemelt támogatói vagyunk.

Hozzájárulunk a hátrányos helyzetű tanulók osztálykirándulásához és egyéb, az oktatás folyamatában felmerülő költségeihez. Segítjük az iskolai programok lebonyolítását, szervezését . Minden évben megszervezzük a KDG Jótékonysági bálját és  a támogatói összegeket szintén a gyermekek támogatására fordítjuk.

Minden évben meghirdetjük az osztályok közötti tanulmányi versenyt és a győztesek osztálypénzét komoly összeggel gyarapítjuk. Az első helyezett 50, a második 30, a harmadik helyezett 20 ezer forint támogatást kap a szülői közösségtől.

A tavalyi évben teljes anyagi támogatásunkkal megújítottuk iskolánk honlapját. (2014)

Egyesületünk egyik legfontosabb bevételét a támogatói díjak, illetve az adók 1 %-a képezi.

Kérjük Önöket, hogy az idei évben is szíveskedjenek adójuk 1 %-nak felajánlásával támogatni minket és általunk a KDG-be járó gyermekeket.

Jelmondatunk:„Adok, hogy adj.” „Do, ut des.”
 
Adószámunk: 18886236 - 1 -18 Az 1 % felajánlásához kapcsolódó,
már kitöltött dokumentumokat ide kattintva találják

 

Egyéb közvetlen anyagi támogatásunkhoz kérjük szíveskejenek a következő számlaszámunkat használni:
Számlaszámunk   Savaria Takarékszövetkezet  72100237-10130809Köszönettel:

a KDG Szülői Szervezete 

Bemutatkozás

Eseménynaptár

Hasznos linkek