Kanizsai Dorottya Gimnázium

Cirkuszi órák Budapesten

… mert a cirkusszal tanítani is lehet…

Lehet a cirkuszban csupán szórakozni, de a KDG és NLG két tanárnője mindig meglátja a számok mögött rejtőző tananyagot, vagy akár a tananyagon túlmutató jelenségek magyarázatát.

2023 telén – tavaszán két cirkuszhoz is hívták a tanárnőket: a Fővárosi Nagycirkusz Jégkirályság műsorához az ún. Rendhagyó Tanórákhoz és a Magyar Nemzeti Cirkusz Szenzáció című műsorához.
 

Két program, két feldolgozás. Az első esetben az előadás után interaktív előadás keretében; a második esetben pedig a számok között, alatt, után a porondon.

 

Az első esetben 8 – 60 diák részvételével, a második esetben több, mint 400 néző előtt…Viszont minden órán, legyen az fizika vagy biológia vagy egy vegyes, természetismeret az óra célja a motiválás, hiszen annál nincs jobb szemléltetés, mint amikor profi artisták a „tanársegédek”, s világszámokkal demonstrálják a jelenségeket.Ma, amikor a figyelmünket az információáradat roppant könnyen eltereli a „kötelezőkről”, érdemes megragadni a cirkusz adta lehetőségeket is, hogy a diákok figyelmét a természettudományok felé fordítsuk.A Magyar Nemzeti Cirkusszal közösen tartott budapesti óránkra Nyíregyházáról, a Balaton mellől és Vácról is érkeztek csoportok, de nagyon kellemes meglepetésként két egykori KDG – s diákunk, szülői kísérettel is részt vett az órán.
 


 

2023.03.21. Sinkó Andrea (KDG)  – Kovacsics Bernadett (NLG)

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek