Kanizsai Dorottya Gimnázium

Fenntarthatósági Témahét - 2023

Az idei tanév áprilisának végén is megrendezésre került a Fenntarthatósági Témahét. Ennek keretein belül külső helyszíneken, testközelből lehetett megismerkedni a környezetünk érintő változásokkal.

A 10.K osztály haladó csoportjával egy ilyen program keretein belül látogattunk ki a szombathelyi Parkerdőbe, ahol Varga Péter erdőmérnök, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársa várt minket.

A körülbelül 5 kilométeres túránk során rengeteg mindent megtudhattak a diákok a biodiverzitásról és hulladékgazdálkodás témaköreiről. Péter interaktív előadása mindvégig lekötötte a figyelmet és kérdésekre is ösztönözte a hallgatóságot.

A kellemes tavaszi időben megtett erdei séta nemcsak arra volt jó, hogy a tanulók a környezetvédelem és fenntarthatóság területén is sok új ismeretre tegyenek szert és később majd felelős döntéseket tudjanak hozni az ő generációjukat különösen is érintő kihívásokról, hanem arra is, hogy kicsit kizökkenjenek a tanulással töltött hétköznapokból és közelről is megtapasztalják a természetet.

Reményeim szerint egy értékes és tanulságos nappal lettek gazdagabbak a diákok és figyelembe veszik a későbbiekben hallottakat és látottakat.


 

2023. május 08. Kiss Patrik 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek