Kanizsai Dorottya Gimnázium

Fenntarthatósági Témahét - 2024

Az idei tanév áprilisának végén is megrendezésre került a Fenntarthatósági Témahét. Ennek keretein belül külső helyszíneken, testközelből lehetett megismerkedni a környezetünk érintő változásokkal. A 9.K osztállyal egy ilyen program keretein belül látogattunk ki a szombathelyi Parkerdőbe, ahol Varga Péter erdőmérnök, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársa várt minket. 

A pár kilométeres túránk során rengeteg mindent megtudhattak a diákok az erdőgazdálkodás és ökoturisztika témaköreiről. Péter interaktív előadása mindvégig lekötötte a figyelmet és kérdésekre is próbálta ösztönözni a hallgatóságot. A végre esőmentes tavaszi időben megtett erdei séta nemcsak arra volt jó, hogy a tanulók a környezetvédelem és fenntarthatóság területén is sok új ismeretre tegyenek szert és később majd felelős döntéseket tudjanak hozni az ő generációjukat különösen is érintő kihívásokról, hanem arra is, hogy kicsit kizökkenjenek a tanulással töltött hétköznapokból és közelről is megtapasztalják a természetet.

Reményeim szerint egy értékes és tanulságos nappal lettek gazdagabbak a diákok és figyelembe veszik a későbbiekben hallottakat és látottakat. 


 

2024. május 05. Kiss Patrik

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek