Kanizsai Dorottya Gimnázium

Labor10 a csillagok között


Vannak olyan ünnepek, amelyet az ünnepelt tart számon, a többieknek csupán ugyanolyan év / nap, akár a többi…
A labor első 10 éve mozgalmasan telt el.


Az első tanévben hetente 3 alkalmommal 5 – 5 tanórán fogadtunk 12 általános iskolából diákokat kísérletezős biológia-; fizika, illetve kémia foglalkozásokra.
A fenntartási időszakban   és utána még két éven át a kedd lett a „labornap”, ugyancsak kisdiákokkal.
 

   

- Miért vannak minivillámok a Jupiteren...?

Kezdettől fogva tudtuk - éreztük, hogy a laborba a gimnázium diákjainak is kellene órát tartani, így nívócsoportok alakultak biológiából, ahol az elméleti tananyag gyakorlattal egészült ki, valamint délutáni MOZAIK foglakozásokon vehettek részt az érdeklődők.
A labor első 10 évében kb. 100 délutáni foglalkozást tartottunk; ezeken a természettudományok és az irodalom, a matematika s az idegen nyelvek tantárgyi koncentrációja valósult meg.- Miért átlátszó a Szaturnusz gyűrűje?

A jubileumi év záró kiállítása a 10.a és a 10.b osztályok diákjainak közreműködésével készült el. A csillagászat témakör projektfeladatát és kísérleteket mutattak be a Csodák folyosóján.
A labor megnyitásakor rendezett kiállításon optikai illúziókkal ismertettük meg a tanulóifjúságot. Remélhetőleg a labor „haszna” nem csak illúzió…- Miért nincs napfogyatkozás a Merkúron?

A kísérleteket bemutatta: Csarankó Kata, Horváth Boglárka és Bódi Marcell a 10. a osztályból

 
      2023.06.14. Sinkó Andrea

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek