Kanizsai Dorottya Gimnázium

Logiscool-tábor foglalkozása a KDG laborjában – Cirkusz a táborban

Az ember azt gondolná, hogy egy iskola természettudományos laborjában nyáron az eszközök „pihennek”. Ez általában így is van, de a Kanizsai Dorottya Gimnázium laborjában 2020 nyara kicsit másként kezdődött.

Előkerültek a dobozok, tematikusan tálcákra kerültek a játékok, kísérleti eszközök, ezek kiegészültek néhány újdonsággal - felpörögtek a nemrég vásárolt drónok motorjai is -; a kisebbek számára frissen összeállított videóban felhangzott a zene, a taps…, s már csak a gyerekek hiányoztak.

A Logiscool iskola táboraiban a fél napos választott tematikájú programozás mellett délután külső helyszínen szabadidős programokkal várják a diákokat. Így jutottak el hozzánk is a gimnáziumba: cirkuszi órára. Meg is érkeztek 20 – an, s érdeklődve nézték a cirkuszi produkciókat bemutató kisfilmeket, hallgatták a magyarázatokat, lelkesen elmondták a véleményüket, kommentálták a látott fizikai jelenségeket.

A foglalkozás második része a kísérleteké: életre keltek az eszközök a tálcákon, pörgött a traumatróp, a centrifugálgép; a súrlódás hol akadályozta, hol meg éppen segítette a mozgást, s egy darab papír akár elefánthangot is elő tudott varázsolni…

S bár nyár van, s ez a pihenés ideje, de a Logiscool táboraiban a gyerekek a délelőtt során komolyan „dolgoznak”, a laborban nálunk is tanultak - ugyan szórakozva. S hogy mennyi mindent sikerült megjegyezniük, azt egy kis vetélkedővel le is ellenőriztük.

Meg kell mondanom, szinte mindent megjegyeztek, így a szerencsének is nagy szerepe jutott a végeredmény kialakulásában.

Két alkalommal érkezik ezen a nyáron a KDG – be táborozó csapat.  Annyi új cirkuszi látni és tanulni való gyűlt össze a közelmúltban, hogy a felére nem is maradt idő a foglalkozáson; akár még egy tábori szezont is meg tudnánk tölteni újdonságokkal!
Remélem, sok kis táborozó gyermeket köszönthetünk majd kanizsais diákként pár év múlva!

A programról részletesebb képekkel illusztrált beszámolót ide kattintva olvashatnak. 

 

2020. augusztus 18. Sinkó Andrea

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek