Kanizsai Dorottya Gimnázium

Álmok álmodói kiállításon a KDG - sek

 Csodák nem csak álmainkban születnek…, de merjünk álmodni, hogy csodák születhessenek!
A KDG 11. osztályos matematika és fizika fakultációs csoportjának tagjai kiegészülve néhány 10. osztályos, a természettudományok iránt érdeklődő diákunkkal tanulmányi kiránduláson vettek részt december elsején Budapesten.

A hajnali vonatozás után először a Csodák palotájába vezetett az útunk. Öveges professzor álma méltó helyen, egy épület két szintjén található. Itt valójában játszás közben tanul az ember klasszikus fizikát, biológiát vagy kémiát; s közben olyan modern technikai csodákat is kipróbálhat, mint pl. a 9D – s, 9 érzékszervünkre ható mozi.

A Millenáris nagy csarnokában, amely korábban a Csodák Palotájának is helyet adott, most egy interaktív kiállítás fogadja a látogatókat.

Híres és kevésbé ismert magyar tudósok, feltalálók remek találmányai töltik meg a hatalmas termet. A régmúlt és a közelmúlt géniuszait és technikai vívmányaikat látva sokszor elámulunk, hogy mennyi zseniális terméket, s eszmét adtak a világnak kis hazánk okos fiai.

S hogy látták ezt a diákok? Íme néhány vélemény:

"Szerintem ezek a kiállítások egészen a kisiskolás korosztálytól mindenki számára egyaránt élvezhetőek."
"Elképesztően látványos és élménydús kiállításokon vehettünk részt a Csodák Palotájában és az Álmok álmodóin, ami kicsiknek és nagyoknak is nagyon jó program, és ezúton is köszönjük!"


 

2022-12-14. Sinkó Andrea


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek