Kanizsai Dorottya Gimnázium

Jótékonysági főzést a Szombathely Center parkolójában

A hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg az éjszakai jótékonysági főzést a Szombathely Center parkolójában, amelyen lehetőségünk volt osztályprogramként részt venni.

Egy kicsit nosztalgiázva bográcsoztunk, legutóbb ugyanis a tizedikes osztálykiránduláson főztünk közösen. Nem csak a szórakozás, hanem a jótékonyság is vezérelt bennünket, ugyanis az esemény alatt befolyó összeget kórházi ágyakra költik, hogy a gyermekeik mellett bent maradó szülőknek ne székeken kelljen éjjeleken át virrasztaniuk.

A babgulyásunk nagy sikert aratott, bár a forralt bor fogyott a leggyorsabban. A főzés alatt megismerkedtünk a többi jótékonykodóval, akik nagyon nyitottak és segítőkészek voltak, így a végén egy nagy csapatként főztünk az arra járóknak, miközben karácsonyi zenét hallgattunk.
Görömbei Alexandra 13. K
 

Én személy szerint nagyon jó dolognak tartom ezt a jótékonysági főzést, mivel ez nemcsak a csapatépítésről, hanem a segítésről is szól. A befolyt pénzt gyerekek segítésére fordítják, így amellett hogy nagyon jól éreztük magunkat együtt, jót is cselekedtünk, ami nagyszerű érzés!

A mi csapatunk, a 13. Kukták, babgulyást főzött, ami nagyon jól sikerült, majdnem olyan finom volt, mint a szomszéd bográcsban a forralt bor !

Remélem jövőre is meg tudják rendezni ezt az eseményt, és talán évről-évre egyre többen jönnek ki majd főzni, enni, ismerkedni, segíteni !☺
 
Stieber Aida 13. K

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek