Kanizsai Dorottya Gimnázium

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Szeretnéd élhetőbbé és hulladékmentessé tenni környezetedet, de nem tudod, hogyan kezdj bele? A mindennapjaidban Te magad is rengeteget tehetsz egy kis odafigyeléssel, de nagy változások elérésére igazából csak együtt vagyunk képesek. Ha van ötleted, mi segítünk megvalósítani! Ha nincs, az sem baj! Jelentkezz és mi ebben is segítünk! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Hét résztvevőihez, és tegyünk együtt a bolygónkért!

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Hozz ki többet kevesebből!” gondolat, amelynek lényege, hogy minél kevesebb erőforrás felhasználásával érjük el ugyanazt az eredményt. Ez jelentheti többek között tárgyak kreatív újra használatát, eszközök kölcsönadását, bérlését a megvásárlásuk helyett, termékek vásárlása helyett szolgáltatás nyújtását (pl. ökodizájn és/vagy kreatív újra használati workshop/ verseny; kávézó és szerviz, közösségi szerviz).

Minden akció számít!


Mi is az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

europai hulladekcsokkentesi het mi azAz Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében - idén 2015. november 21-29. között - kerül megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

 


Miért jó ez nekem?

Segíthetsz életben maradni a bolygónknak

segits a földönA megtermelt szeméthegyek nemcsak a szemünket bántják, hanem a környezetünkre is negatív, romboló hatással vannak. Pusztítják, mérgezik az állatvilágot, például az állatok tápláléknak nézhetik a hulladékot, és az elhagyott szemétből káros anyagok oldódhatnak ki, amelyek szennyezik természetes vizeinket és ivóvízbázisainkat. Ez hosszú távon a mi egészségünkre is káros hatással lehet…


Hogyan csatlakozhatok?

csatlakozás európai hulladékcsökkentési hétNem kell mást tenned, mint regisztrálni !Ha szívesen bemutatnád, és megvalósítanád saját akcióötletedet, vagy tesztelnél már meglévő ötleteket, ne habozz, regisztrálj!

A jelentkezési határidő: 2015. november 6.

Minden akció számít!


Meríts ihletet

akcióötletek hulladékcsökkentésAz Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében már korábban is nagyon változatos akciók valósultak meg. Rendeztek konferenciákat, kihelyeztek információs pultokat, hirdettek versenyeket hulladékcsökkentési témakörben, és végül, de nem utolsó sorban szerveztek kiállításokat is a lelkes önkéntesek. 5 év alatt 37.528 akciót hajtottak végre szerte Európában.


 


Copyright © OKTF NHI Minden jog fenntartva.

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek