Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tematikus Diákpályázatok

A tematikus diákpályázatok témái mindhárom korosztálynak a természeti- és épített környezet védelme köré szerveződnek. A pályázaton azok a diákok indulhatnak, akinek iskolája regisztrált a 2018. évi Fenntarthatósági Témahétre. Az összeállított pályaműveket a Fenntarthatósági Témahéttől kezdődően 2018. május 07. hétfő éjfélig lehet feltölteni.


„Nem térkép e táj” - fotópályázat középiskolások számára
A fotópályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető nevezetes középületeket és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek. A pályázat mottója Radnóti Miklós: Nem tudhatom című verse, a diákok által beküldött pályázati anyagnak szemléletében tükröznie kell a vers mondavalóját.


„Ahol a fák égig érnek” - pályázat 11-15 évesek számára
A pályázat célja, hogy a diákok 5-10 fős csoportja bemutasson egy, a környezetükben lévő, különleges fát (pl. különleges fajtájú vagy formájú, nagyon idős, híres ember ültette vagy nevezetes alkalomból ültették). A kiválasztott fát többször keressék fel, tanulmányozzák, vegyenek fel róla kutatási adatokat (pl. fa magassága, törzsének átmérője), készítsenek róla fényképet vagy rajzot, és ezek alapján 3-5 oldal terjedelemben készítsenek prezentációt a fáról.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a három korosztály számára készített tematikus pályázatok kiírásai már elérhetők a honlapon! https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/palyazatok


További információkért figyeljék a Fenntarthatósági Témahét honlapját www.fenntarthatosagi.temahet.hu, valamint facebook oldalát, hogy a friss hírekről folyamatos tájékoztatást kapjanak!


Üdvözlettel:
PontVelem Nonprofit Kft., a Fenntarthatósági Témahét szervezőjeBudakeszi, 2018. március 23. 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek