Kanizsai Dorottya Gimnázium

Atlétikai Diákolimpia - Megyei döntö: Mezei futás

Ha mezei futás, akkor Sportliget. Itt került megrendezésre a 2017/18-as tanévben március 26-án általános- és középiskolás diákok számára a mezei futó diákolimpia megyei döntője.

Iskolánk diákjai az V- VI. korcsoportban képviseltették magukat, melynek versenytávjai a következők voltak: V-VI. korcsoport leány: 3000m, V. korcsoport fiú: 4500m, VI.kcs. fiú: 5000m.

Az V. korcsoportban induló KDG-s lányok csapatban bronzérmet szereztek. A csapat tagjai:
Eredics Izabella 9.kny (egyéniben: 9.); Szekeres Szederke 9.kny (10.); Kiss Nóra 9.a (11.); Takács Kitti 9.b (21.)
 


Az V. korcsoportos fiúk is szép eredményeket értek el. Sérülés miatt azonban 4 fő helyett csak 3 fiú indult a versenyen, ezért egyéniben volt értékelhető diákjaink eredménye. Egyéni helyezések: VBartha Dávid 9.b (8.); Zelles Zalán 9.a (9.); Alpár Domonkos 9.kny (17.)

A VI. korcsoportban a lányoknál egyéniben Kiss Virág 10.k és Molnár Martina 11.a osztályos tanulók indultak. Virág a 6. míg Martina a 8. helyet szerezte meg.

A továbbjutáshoz csapatban a megyei döntők 1-2. helyezettjei, egyéniben az 1-4. helyezettek kvalifikálták magukat az országos döntőbe, Gödöllőre. Ezúttal sajnos nem sikerült a KDG diákjainak az országos döntőre való továbbjutás, de a szép tavaszi időben megrendezett versenyen diákjaink a nagy létszámú induló között tisztességesen helytálltak.


 
2018.április 02. Takács Kitti (9.B) / Horváthné Baumgartner Eszter (testnevelő)

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek