Kanizsai Dorottya Gimnázium

Az első félévi beszámolóm

Lassan elérkezik a félév a Kanizsaiban... Kinek sikeresen, kinek kevésbé, de eltelt a bizonyos első 5 hónap...Tapasztalataim alapján az osztályok kezdenek még jobban összeforrni. Az első félévemben sor került a gólyaavatóra, előadásokra, különböző féle sporteseményekre.

Így az aktívan sportolók előtt is egyfajta pluszlehetőség nyílt meg, mikor ezek a versenyek megrendezésre kerültek az eddigi tanév során. Jómagam is elindulhattam röplabdában, atlétikában és kosárlabdában... A gimnáziumban még több esély adódik minden diák számára, mint az általános iskolában, legyen szó színházról, énekkarról vagy akár a magam részéről a cikk írásról is.


2017. január 12. csütörtök...
Ha már a sportoknál járunk, nemrégiben megrendezésre került az "Iskolák a jégen" nevezetű Városi Sportvetélkedő, aminek a szombathelyi korcsolyapálya adott otthont ez évben is. A versenyt a Városi Diáksport Bizottság szervezte általános és középiskolások számára, hogy megmutathassák tehetségüket ebben a sportban. Az iskolák 6+2 fős csapattal debütálhattak. 5
ügyességi megpróbáltatás volt, sor- és váltóverseny formájában.

A lányoknál 5 csapat versengett a győzelemért. A kanizsaisok az előkelő 2. helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Pető Tímea 12.K, Horváth Tünde 11.C, Kovács Rebeka 10.A, Cser Bianka 10.A, Szabó Lili 9.K, Kiss Virág 9.K. Gratulálunk a lányoknak!
A fiúknál 8 csapat mérhette össze korcsolya tudását. A Kanizsai csapata a 4. helyet érte el, egy apróbb hiba miatt lecsúsztak a dobogóról, de nagyon ügyesek voltak ők is! A csapat tagjai: Petényi Róbert 11.K, Schubert Őrs 11.K, Molnár Bálint 9.K, Németh Levente 9.K, Doktorics Áron 9.A, Molnár Dominik 9.KNY, Mikos Bendegúz 9.KNY. Gratulálunk a fiúknak!
Végezetül szeretném megköszönni Hollósy Gabi néni testnevelő tanárnőnek, hogy segített nekem szükséges adatok megadásával!  További jó tanulást és sikeres második félévet kívánok minden diáknak és a tanári karnak!

 
 
2017.02.04. Kovács Eszter 9.C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek