Kanizsai Dorottya Gimnázium

Biciklitúra Velembe

Május 1-jén felkerekedtünk, hogy meghódítsuk kerékpáron a szomszédos falvakat egy 15 fős, KDG-s diákokból és szülőkből álló társasággal. Szombathely határából 9 órakor indultunk el Bucsu irányába, ahol csatlakozott hozzánk még 2 kihívásra és sportolásra vágyó felnőtt.

A biciklis csapatot egy autó kísérte az úton, megkönnyítve ezzel a csomagjaink szállítását. Hamarosan találkoztunk első ellenfelünkkel: a nagyon erős szembeszéllel. Kicsit sem kegyelmezett nekünk, de mi hősiesen ellenálltunk és tekertünk, amennyire az erőnkből telt.


Első megállónk Bucsu volt, majd Bozsok következett. Ekkorra az ellenszél ereje már csökkent, így jóval könnyebben ment a tekerés. Bozsokon megálltunk pihenni és energiaraktárjainkat feltölteni a Kerekes Cukrászdában. Itt ki-ki sütit, kávét fogyasztott, én pedig fagyit ettem.

Útunk tovább vezetett Velem kisebb-nagyobb emelkedőire. Utolsó pihenőnket egy kellemes zöldövezetben töltöttük Velemben, ahol tudtunk focizni és csináltunk egy csapat képet is emlékül. A kis pihenő után indultunk is tovább, illetve már hazafelé. Az utunk Kőszegdoroszlón, Lukácsházán, Gyöngyösfalun és Gencsapátin keresztül haladt, míg beértünk Szombathelyre, a Vadász étteremhez. Itt még egy kicsit beszélgettünk, aztán elbúcsúztunk egymástól és mindenki ment haza kipihenni a fáradalmait.
 

Ez egy nagyon jó biciklis túra volt és remélem, hogy még sok hasonló élményben lehet részem a csapattal!


 
2019. május 24. Kismarosi Dóra 11.A

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek