Kanizsai Dorottya Gimnázium

Győzött a Kanizsai női csapata a Csató Béla Röplabda Kupán

Idén 40. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Csató Béla Röplabda Emléktornát.

A Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Szakképző Iskola tornacsarnokaiban 9 női csapat versengett az első helyért. A szervezők három csoportba sorsolták a résztvevőket, a KDG a Savária Szakképző Iskolával és a sárvári Tinódi Gimnáziummal került egy csoportba.

A Kanizsaisok mindkét csoportmérkőzésüket magabiztosan nyerték. A másik ágon a Nagy Lajos Gimnázium és Kereskedelmi bizonyult a legjobbnak, így jöhetett a körmérkőzés.

A Dancsecs Nikolett, Gazdag Réka, Horváth Anna, Horváth Dóra, Kalcsics Eliza, Magyar Liza, Simon Fanni, Stieber Aida, Szalai Stella, Szecsődi Barbara, Tóth Zsófia összeállítású Kanizsais csapat először a Kereskedelmi együttesével játszott és a két nyert szettig tartó párharcban 2:0-ra győzött. Mivel az NLG szintén diadalmaskodott a hazai csapat felett, így az első helyért a Kanizsai Dorottya Gimnázium a Nagy Lajos Gimnázium szállt harcba.

A döntő mérkőzés első szettjét ugyan még elvesztette a KDG, de utána hatalmas lelki erőről tanúbizonyságot téve megnyerték a második játszmát a lányok, és a harmadik, döntő szettben pedig már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Az első hely megszerzése mellett a legjobb játékos címet is gimnáziumunk tanulója Kalcsics Eliza érdemelte ki!


Pezenhófer György

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek