Kanizsai Dorottya Gimnázium

KDG jubileumi kosárlabda torna - 100 éves a KDG

"Nincs nagyobb öröm, mint a sport öröm." – mondta egykor Palik László.
Kanizsais diákként bátran mondhatjuk, hogy itt a KDG-ben nagy hangsúlyt fektetünk a sportra. A Gimnázium fennállásának századik évfordulója alkalmából, a futball és röplabda mérkőzések után, január 24-én, szerdán délelőtt a Jubileumi Kosárlabda Kupa került megrendezésre. A torna meghívottjai a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium (HBSZ), valamint a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium (Orlay) voltak.

A köszöntő beszédek után iskolánk csapata nyitotta a tornát az Orlay ellen. A meccs elejét elég nehézkesen indítottuk, hagytuk elhúzni az Orlayt, de a Kovács Benedek vezette hazai csapat a félidőre ledolgozta a lemaradást és 13 pontos előnyt élvezhetett, az állás 35-22 volt a félidőben. A második félidő hasonlóan egyoldalú mérkőzést hozott, végül 53-32 arányban diadalmaskodott a KDG csapata.

Ezután a mérkőzés után a két meghívott csapott össze, hasonlóképp remek színvonalú és pörgős meccset láthattunk, viszont a pontok nem ezt mutatták, az állás 18-12 volt az első félidő végére, a HBSZ javára. A mérkőzés végére sem adták le a vezetést, a pontkülönbség csökkent, de végül az eredmény 32-28 lett.

A harmadik, s egyben utolsó mérkőzést, amit nevezhetünk akár döntőnek is, az egy-egy győzelemmel rendelkező KDG és a HBSZ csapata játszotta. Pontokban ezúttal sem volt hiány és a hazai csapat fantasztikus játékot nyújtott, ezeknek köszönhetően a meccs igen csak a hazai csapat javára fordult. Szinte közvetlenül a meccs kezdetén sikerült megszerezni a vezetést, s a félidőben 32-18-ra vezettünk. A második félidőre a vendégcsapat összeomlott, nem találtak fogást a hazaiakon, akik egy gálameccsszerű hangulatot teremtve 61-34-re simán megnyerték a mérkőzést és egyben magát a tornát is.

Csapatunk biztos helytállást mutatott a délelőtt folyamán, ezzel a tornagyőzelemmel pedig öregbítette a 100. évét ünneplő iskolánk hírnevét.

 

2018. január 30. Stieber Levente és Nagy Csaba 10. K
Fotó: Horváthné Baumgartner Eszter

 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek