Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kosárlabda Diákolimpia 2023

A 2022/23-as tanévben nagy reményekkel állt össze az iskola amatőr kosárcsapata. Több olyan diák is kivette a részét a munkából, akik más diákolimpiai sportágban is szerepeltek.

Tavaly ugyan a megyei döntőről a csapat nem jutott tovább, azonban idén már az első, szombathelyi középiskolák körében rendezett selejtező mérkőzésen fölényes győzelmet aratott Kovács Balázs együttese, a Gépipari csapatát győztük le idegenben, 22-52-es arányban. Ezután következett a Nagy Lajos Gimnázium, akiken a végsőkig kiélezett harcban sikerült felülkerekedni és szintén idegenben, 36-38-as arányban hozta el a két pontot a csapat.

Sokáig nem pihenhettünk, hiszen másnap már hazai pályán fogadtuk a Bolyai együttesét, akik szintén nem bírtak a mieinkkel így a KDG csapata 54-50-es végeredménnyel, 3/3-as mérleggel, tehát veretlenül várhatta a megyei döntőt.

A megyei döntő megrendezésére február 27-én került sor, melyen 4 csapat vett részt. Két vidéki és két szombathelyi.
Csapatunk először a körmendi Rázsót verte körülbelül 30 ponttal, majd ezután, ismét a Bolyai csapatával, de ezúttal simábban számolt le a gárda, 15 ponttal bizonyultunk jobbnak ellenfelüknél.

Így kvalifikáltuk magunkat az országos döntőre, amely március végén kerül megrendezésre.A csapat, balról jobbra:
Hátsó sor: Kovács Balázs (edző), Bosits-Vass Armand, Turai Márton, Kiss Edvárd, Sebestyén Botond
Első sor: Major Szabolcs, Kocsis Botond, Janzsó Ádám, Papp Álmos, Tóth Benedek, Hajba Marcell


 

2023. március 09. Janzsó Ádám 12. K


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek