Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő

Idén Kecskeméten került megrendezésre a "B" (azaz aktív igazolással nem rendelkező játékosok) kategóriás Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntője.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium fiú csapata számára pénteken, egy hajnali ötös indulással vette kezdetét az eseménysorozat.

A nap folyamán az első mérkőzést a diósgyőri gimnázium ellen sikerült megnyernünk, 6 ponttal bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél.

Ebéd után egy pár órás pihenőt követően léptünk újra pályára, a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda csapata ellen, akiket már simábban, 53-35-ös arányban sikerült megvernünk.

A csapatban voltak körmendi, szombathelyi, sárvári, egyházashollósi, illetve répcelaki játékosok is, így tényleg azt mondhatjuk, hogy büszkén képviseltük egész Vas vármegyét.
 


Másnap egy szintén korai kelés után, reggel 8-kor vágtunk neki az első mérkőzésünknek, melyet az egyik hazai csapat ellen, a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum csapata ellen játszottunk. Ezt a meccset 10 ponttal nyertük, így 3/0-ás mérleggel vártuk az utolsó mérkőzésünket, egy másik kecskeméti csapat, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium ellen.

Őket 30-19-re sikerült megvernünk, így megnyertük az "A" csoportot és várhattuk az aznap esti negyeddöntőt, ami rengeteg fordulatot tartogatott. Az elején sikerült meglépnünk, de a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium a negyedik negyed elejére kiegyenlítette az állást. A végsőkig, foggal körömmel küzdve (és Kocsis Botond 25 pontjával) végül 44-43-ra hoztuk a mérkőzést.

Csapatunk, az egész hétvége alatt csupán a (az amúgy külföldön játszó, szerb játékosokkal teletűzdelt) Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár együttesétől szenvedett vereséget az elődöntőben.
 

A harmadik helyért folytatott küzdelemben a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnáziumot 34-29-es arányban felülmúltuk, így bronzéremmel térhettünk haza.

A torna All-Star csapatába bekerült Kocsi Botond 12.K osztályos tanuló, illetve feltette a pontot az I-re azzal, hogy bezsebelte a "Legtöbb pontot dobó játékos" címet is.

Büszkék vagyunk sikerünkre!

 
2023. május 02. Janzsó Ádám 12. K


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek