Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kovács Ferenc emléktorna

November 25-én, immár VII. alkalommal tartottunk kosárlabda emléktornát, és emlékeztünk meg iskolánk egykori testnevelőtanáráról és kosárlabda edzőről, Kovács Ferencről.

A KDG tornatermében gyülekeztünk délelőtt, majd mécsest gyújtottunk. Egy rövid bemelegítés után el is kezdődött a játék. Kezdetben lányok-fiúk ellen, majd vegyes csapatokkal ment a játék tovább.

Feri bá – ahogy sokan szólították – 39 éven keresztül tanított a gimnáziumban testnevelőtanárként és szerettette meg a kosárlabdát számtalan kisgyerekkel valamint az iskola diákjaival. Kedvelték őt fiatalos lendületéért, a sport iránti elkötelezettségéért, megbízhatóságáért, nyílt, őszinte magatartásáért. Imádta a munkáját, szerette az iskoláját. Kiváló eredményeket ért el kosárlabda csapataival, országos bajnokságot nyert „Mini” korosztályú csapatával.

Nagyjából ehhez az időszakhoz köthető egy kedves emlékem, mely nyomot hagyott bennem és mondhatom, hogy elkísér egész életemben. Az egyesület új kosárlabdákat vásárolt. Anno sokat jelentett számunkra, hogy saját labdánk lehetett edzésen, melyre ráírhattuk a nevünket. Ekkor lettem „Bebes”, mely becenevet Feri bától kaptam. Innentől kezdve mindenki csak így szólított, aki a kosárlabda pályáról ismert.

Köszönöm Feri bának, hogy megtanított kosárlabdázni, és megszerettette velem ezt a játékot, mely gyermekkorom óta kíséri életem!
        
                                                  
 

2017. november 29.       Baumgartner Eszter (Bebes)

 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek