Kanizsai Dorottya Gimnázium

Második lett a Kanizsai a röplabda országos elődöntőn

Ezüstérmet szerzett a Kanizsai Dorottya Gimnázium VI. korcsoportos lány röplabdacsapata a kaposvári országos elődöntőn.
Négy csapat - a Kaposvár, a Paks, a Pécs és a KDG - kvalifikálta magát a tornára, de a paksiak a rossz időjárási viszonyokra hivatkozva lemondták a szereplést. Így a három iskola körmérkőzést játszva döntötte el az országos döntőbe kerülés sorsát.

Az első találkozón a Kaposváriak 3-0 arányban legyőzték a Pécset, majd a Kanizsais lányok is magabiztos játékkal szintén 3-0 arányban diadalmaskodtak a Baranya megyeiek ellen. A döntő mérkőzést tehát a Kaposvár együttesével játszotta a KDG. Igazán kecsegtetően indult a derbi, a lányok 21-18-ra is vezettek, ám a végjáték nem sikerült és 25-23-ra nyerte az első szettet a Kaposvár.

Sajnálatos módon ez a vereség rányomta a bélyegét a további két szettre és KDG csak futott az eredmény után. A 3-0-ás végeredmény pedig azt jelentette, hogy a Dancsecs Nikolett, Gazdag Réka, Horváth Anna, Horváth Dóra, Kalcsics Eliza, Magyar Liza, Simon Fanni, Stieber Aida, Szalai Stella, Szecsődi Barbara, Takács Gréta, Tóth Zsófia alkotta csapat a második lett és ezzel az eredménnyel nem jutott be az ország legjobb 8 csapata közé!
 


Pezenhófer György
 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek