Kanizsai Dorottya Gimnázium

Falco meccsen jártunk

2023. november 28. szerdán Falco-Vulcano KC Szombathely- Arconic Alba Fehérvár első osztályú férfi kosárlabda mérkőzést rendeztek az Arena Savaria csarnokban. A mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a fehérvári csapat veretlenül, a tabellát vezetve érkezett Szombathelyre, míg a Falco egy vereséggel a tabella második helyén állt a mérkőzés előtt. 

Amiért ez a mi iskolánk szempontjából is érdekes az az, hogy a Falco Suliprogram keretein belül a gimnázium diákjai ingyen látogathattak ki a meccsre és szurkolhattak a hazai csapatnak. A mérkőzésre körülbelül 80 diák és 5 kísérőtanár jött el minden évfolyamot képviselve. 

A mérkőzés első 15 perce szorosan indult, a csapatok fej-fej mellett haladtak, majd a hazai csapat rákapcsolt és félidőre 19 pontos előnyt épített ki. A tempóból a második félidőben sem vett vissza a Falco és végül a rangadónak induló bajnokiból edzőmeccs lett. 33 pontos diadalt aratott a sárga-fekete együttes, aminek egyaránt örült minden szurkoló, köztük a kanizsais diákok is, akik egy újabb remek élménnyel gazdagodtak a KDG Diákönkormányzatnak köszönhetően.

A végeredmény végül 108-75 lett, úgyhogy boldogan mehetett haza minden diák, akik úgy döntött, hogy a szombathelyi kosárlabdát támogatja ezen a szerda estén.  

 

2023. december 18. Kiss Patrik


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek