Kanizsai Dorottya Gimnázium

Röplabda hírek

A Kanizsai Dorottya Gimnázium leány és fiú röplabdacsapata is bejutott az országos elődöntőbe. A lányok Kaposváron, míg a fiúk hazai pályán versengtek a Nyíregyházán megrendezésre kerülő Röplabda Országos Döntőbe kerülésért.
 
Az V. és VI. korcsoportos lányok között a KDG mellett a Paks, a Veszprém és a hazai pályán játszó Kaposvár vett részt az elődöntőn. A Dancsecs Nikolett, Gazdag Réka, Horváth Anna Viktória, Kovács Patrícia, Simon Fanni, Szalai Stella, Szecsődi Noémi, Vörös Júlia alkotta szombathelyi csapat az első találkozót a veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium ellen vívta és nyerte meg 3-2 arányban. Ezzel a győzelemmel pedig a továbbjutást érő első helyért játszhatott a Paksiakat búcsúztató kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csapatával. A lányoknak ezen a mérkőzésen már nem sikerült a bravúr és 3-0 arányban vereséget szenvedtek a jobb erőkből álló hazai csapattól.
 

A fiúk mezőnyében a Győr, a Zalaegerszeg és a Székesfehérvár csapatai érkeztek Szombathelyre. Jó vendéglátóként már nem először fogadtunk elődöntős csapatokat és ahogy az előző években úgy most is dicséretet kaptunk a Magyar Diáksport Szövetség helyi képviselőitől, a játékvezetőktől és az ellenfelek vezetőitől is.
 

A Kanizsais fiúk a győri Révai Miklós Gimnáziummal kezdtek. Azonban küzdelmes mérkőzésen 3-0 arányban alulmaradtak így a harmadik helyért szálltak harcba a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium ellen. A Gálik Milán, Hajdu Levente, Horváth Ármin, Jánosi Zoltán, Kovács Benedek Balázs, Senviczky Ákos, Ujvári Bence, Varga Ádám, Zsupos Zsolt alkotta szombathelyi csapat 3-0 arányban győzött és megszerezte a bronzérmet!
 
2016.01.12. Kovács Balázs, Pezenhófer György

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek