Kanizsai Dorottya Gimnázium

A második karneválon harmadik helyezés!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre került a Szombathelyi Diákkarnevál!

20 általános- és középiskolai csapat versengett a helyezésekért. A Kanizsai Dorottya Gimnáziumot az Antal Viktor, Bolla Julianna, Bősze Vivien, Fancsali Kristóf, Horváth Ármin, Markó Dorottya, Mentes Laura, Sipos Kinga, Ujvári Bence alkotta csapat képviselte.

A délelőtt folyamán harci játékokban mérettek meg a diákok. Volt többek között zsákban futás, íjászat, dárdahajítás és még bigahúzás is. A KDG-s csapat jó hangulatban, egymást biztatva és segítve, jól vette az akadályokat. A harci játékok után ebéd következett, majd a délután római kézműves vetélkedővel kezdődött.

2-3 fős csoportokra osztódott a kanizsais csapat, voltak akik római épületrajz rekonstrukciót készítettek és római mozaikot raktak ki, mások sírkőfelirat–vésésbe fogtak, meg bőrszütyőt készítettek. Megint mások a Szent Márton báb készítésében vettek részt és még római harci szélsárkányt is ragasztottak. Az idő gyorsan telt és a feladatokat igazán ötletesen hajtották végre KDG-s diákok.
 

A zsűri értékelt és a pontszámok alapján a Kanizsai Dorottya Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett, a tagok fürdőbelépővel és karneválos pólóval gazdagodtak. Az eredményhirdetés után következett a diákkarneváli felvonulás, amelyen a több mint 400 résztvevő a Ferences kertből indulva végigsétált a Fő téren!
Pezenhófer György

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek