Kanizsai Dorottya Gimnázium

Bevették a Kanizsait a gólyák, azaz Gólyavató 2023

Október utolsó hete a kilencedikesekről szólt. Minden nap máshogyan öltöztünk be, voltunk farmerek, a pizsamánkat is felvettük, sőt, csütörtökön strandon érezhettük magunkat öltözékünk miatt. 2023. október 27-e nem egy átlagos péntek volt a KDG-ben, hanem a gólyák napja. Mint minden évben, most is egy témát ölelt fel a gólyaavató, idén a Disney- filmek voltak.

Előfeladatként videót forgattunk a készülődésről és osztályzászlót festettünk. Néhány órát elkértünk, hogy tudjuk tökéletesíteni a táncunkat. Lelkesen sütöttünk süteményt a mentorainknak.

Az avató a gólyák bevonulásával vette kezdetét, amikor bemutatásra kerültek az osztályok zászlói. Ezután Merklin Ferenc igazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket, és élvezetes versenyzést kívánt. Régi hagyomány szerint a rendező osztály is műsorral készült, amiben szerepelt osztályfőnökük, Farkas Dóra tanárnő is. Ezt követően a gólyák is előadták műsorukat, amelyre már hetek óta készültek.

Az A-sok a Minionokat, a B-sek a Jégvarázst, a C-sek az Alvin és a mókusokat, a KNY-esek pedig az Aladdin című filmet elevenítették meg. Minden osztály kitett magáért, a közönség vastapssal és ujjongással díjazta a produkciókat.

A mi osztályunk, a 9.B műsorában szerepeltek akrobatikus elemek is, mint például a spárga, a cigánykerék, de ugróköteles mutatvány is volt.
 


Az osztályok műsorai után következtek a vicces és szórakoztató feladatok. Volt kártyavár építés, fánkevés kéz segítsége nélkül. Jógapózokat kellett imitálni, zenefelismerés dúdolás alapján. Nagy sikere volt a bekötött szemmel való pillecukor evésnek és a tojásfelverésnek is. Elfáradtak a versenyzők, miközben egy testükre erősített dobozból pingponglabdákat próbáltak kirázni. Nem maradt ki a feladatok sorából a “mesés kvíz”, és megadott szavak alapján szerelmes vers költése sem.

Végül a kilencedikesek a “Gólya-esküt” bal lábukon állva, jobb fülüket fogva tették le, hogy az iskola teljes jogú polgárai legyenek.
A zsűriben helyet foglalt Merklin Ferenc igazgató úr, Pezenhófer György igazgatóhelyettes úr, Kiss Patrik tanár úr, aki a DÖK segítő tanára, Ajkay Viktória tanárnő és Vilics Márk, a 11.A osztály képviselője.

Az idei tanév nyertesei a KNY-esek lettek, akik majd a városi gólyaavatón képviselik iskolánkat. Osztályunk a harmadik helyen végzett, de ezen nem szomorkodtunk, mert mi mindent megtettünk, és úgy érzem, az esemény segített összekovácsolni az osztályt.

Köszönet illeti a 11. A osztályt a szervezésért és a lebonyolításért!
Külön köszönet a kilencedik évfolyam osztályfőnökeinek, akik mindenben segítették a diákokat, hogy a Gólyaavató minél jobban sikerülhessen!

A Gólyavatón készült fényképeinket a Galéria & Média menüpont alatt találják. laugh

 
2023. november 10. A cikket írta: Lippai Júlia 9.B osztályos tanuló
A fényképeket készítette: Lippai Veronika, öregdiák
 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek