Kanizsai Dorottya Gimnázium

Diáknap - 2015

Ebben a tanévben rendhagyó módon decemberben tartottuk meg a Diáknapot. A munkanap-áthelyezés miatt praktikus volt így kihasználni a szombatot.

A Diákönkormányzat gazdag programmal készült, minden ínyenc találhatott magának valami érdekeset, valami szórakoztatót, vagy csak egyszerűen valami mást, mint az év többi napján. Az első két tanórában kipróbálhatták a diákok, milyen a katedra másik oldalán állni. A fordított órák hasznosak tanárnak és tanulónak egyaránt, hisz mindenki tanulhat valamit. Mi tanárok esetleg új módszereket, tanulóink pedig azt, hogy nem is olyan könnyű lekötni társaik figyelmét.

Ezt követően elindulhatott a móka! A tornaterem adott otthont a tanár-diák mérkőzéseknek. Kosárlabda, röplabda, foci szerepelt az étlapon. Ezek a mérkőzések mindig sok nézőt vonzanak, hisz a tanulók szeretnék legyőzni tanáraikat.

Tartalmas délelőttel készült a labor csapata. Már a folyosón különleges karácsonyfa várta az érdeklődőket, odabent pedig érdekes fizikai kísérletekkel ismerkedhettek. A vállalkozó-szelleműek megmérhették vérnyomásukat, tüdőkapacitásukat, a legbátrabbak pedig EKG-vizsgálatnak is alávetették magukat.

Sokan akartak karácsonyi dalokat tanulni, vagy egyszerűen csak énekelni a jól ismert zeneszámokat. Tánctanulásra két helyen is volt lehetőség. A földszinten a hip-hop, az első emeleten pedig a néptánc kapott helyet. Szerencsére sokan táncolnak rendszeresen, így nem volt nehéz oktatókat találni. Lehetőség nyílt versmondásra magyar és angol nyelven is. Népszerűek voltak a sütemények és az alkoholmentes forralt „bor” is, a 11. K előadásában.

A kézműves kuckó állandóan tele volt és szebbnél szebb kreatív ajándékok készültek benne. A játékos kedvűek is találtak maguknak programot, volt Activity, Quiz és Twister.

Senki sem unatkozott! Voltak, akik egyszerűen csak azt élvezték, hogy végre volt idejük beszélgetni társaikkal, amire a rövid szünetekben alig van lehetőség, mások pedig filmeket néztek a 24. teremben.

Egy biztos, mozgalmas délelőtt volt! Köszönet érte minden szervezőnek és segítőnek, elsősorban a Diákönkormányzat vezetésének!

A Diáknapon készült fotóinkat megtekinthetik a fenti képre vagy videóra kattintva vagy illetve Galériánkban is !
 

Lovassné Vass Enikő

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek