Kanizsai Dorottya Gimnázium

Diáknap a KDG-ben, 2022

A 2022-es diáknap a Kanizsaiban nem csak a gólyáknak volt újdonság. 3 éve először tudtuk hagyományos keretek között megtartani az eseményt, úgy, hogy nem szólt közbe a járvány és a karantén.

A programokat a diákönkormányzat tagjai és lelkes segítőik állították össze, hosszú előkészületek után, április 13-án, az iskola egész területén szórakozási lehetőségekkel várták az érdeklődőket. Részt vehettünk íjászati bemutatón, a sporthoz Baranyai Tamás tartott kedvcsinálót, továbbá megtudhattunk érdekességeket a különböző íjtípusokról, célzási technikákról és fegyver egyéb jellemzőiről. A sport visszaköszönt a Kahoot vetélkedőben, ahol 6 témában mérhették össze a tudásukat a diákok, a legügyesebbek pedig nyereményekben részesültek:

A német forduló helyezettjei:

3. Varga Jázmin (10.K); Bleyer Piroska(10.K)
2. Lelkes Leila (9.K) ; Horváth Réka (9.K)
1. Szabó Szilveszter (9.K)

A matek forduló helyezettjei:
2. Horváth Boglárka (9.A); Takács Réka (9.A) Csarankó Kata (9.A) Páti Bíborka (9.A)
1. Varga Jázmin (10.K); Bleyer Piroska(10.K)

A filmes forduló helyezettjei:
3. Németh Roland Gergő (9.KNY)
2. Varga Jázmin (10.K), Bleyer Piroska (10.K)
1. Szabó Szilveszter (9.K)

A történelem forduló helyezettjei:
3. Banca Evelin (12.B)
2. Ercsi Dávid (11.A)
1. Sarkadi Borbála (12.B)

Az irodalmi  forduló helyzettei:
3. Ercsi Dávid (11.A)
2. Szabó Szilveszter (9.K)
1.Kerti Botond (12.B)

A sport forduló helyezettjei:
3. Simon Boróka(10.K) Imre Johanna(10.K)
2. Kókol Vanda (9.KNY)
1. Ercsi Dorottya (11.A)

 Szintén díjaztuk azokat a diákokat, akik a 90-es/2000-es éveknek megfelelően beöltöztek és a zsűri elé álltak. Bizonyítva kreativitását osztott 3. helyezett lett Takács Réka (9. A) és Novák András (9. C). A 2. helyet szintén ketten foglalták el: Kalmár Ajsa (11. C) és Süle Bence (9. K) osztályos tanulók. A dobogó legfelső fokára Németh Zsuzsa (11. C) állhatott fel.

Ám nem ez volt az egyetlen módja az átalakulásnak! Akik a karaoke szobába betévedtek, 3 percig rocksztárrá avanzsálhattak, és Klári nénit idézve „fergeteges bulit csaptak.” Zene mellett a tánc is teret nyert, a Just dance is megállás nélkül zajlott.
 

A csendesebb vizekre evezők beülhettek a Kaszinóba vagy a kávézóba, a szorgos anyukák és mamák segítségével még a kínálatot is bővíteni tudtuk, itt lehetett kóstolni pogácsákat, ízletes süteményeket, kávét, sőt melegszendvicset is vásárolhattunk. Voltak, akik elmentek társasjátékozni, akár Rendőr activityzni, mely Németh Zsolt, senior rendőr alzredes közreműködésével vált sikeressé. 2 kört játszottak a diákok, a ranglista a következőképpen alakult:

1. kör
3. helyezett: Zágon Laura (9.K) Taskó Dóri (9.K) Trencsér Lilien (9.K)
2. helyezett: Baranyai Máté (9.B) Horváth Balázs (9.B) Loczó  Bálint (9.B) Kiss Kristóf (9.B)
1. helyezett: Kovács Zsófia (9.K) Polgár Bence (9.K) Süle Bence (9.K)
2. kör
3. helyezett: Tóth Viktória Mária (12.B) Szabó Anna (12.B)
2. helyezett: Varga Kitti (12.B) László Nikolett (12.B)
1. helyezett: Dedics Virág (12.B) Varga Boglárka Csenge (12.B)

A mozirajongók megnézhettek egy filmet a Netflix szobában, elmehettek a laborba meglesni egy-két izgalmas kísérletet. Beállhattak Darts-ozni, a Szabaduló szobát is meglátogathatták. Halmos Máté és két segítője, Tóth László és Németh Roland vezényelte le az E-sportot, valamint az egyesület versenyjátékosa és egyben iskolánk tanulója Pintér Benedek is közreműködött.

Sporttal kezdtünk, sporttal is zárunk, hiszen a legtöbb érdeklődőt vonzó program a tanárok-végzősdiákok meccse volt. Összemérték képességeiket fociban (diák győzelemmel), kosárban és röpiben, melyeket a tanárok nyertek meg. Hatalmas ováció fogadott minden gólt, kosarat és pontot. A harcok között egy tornász előadást is láttunk, iskolánk tehetséges lányai mutatták be gyakorlataikat.

Végül nem csak a gyerekek álltak elő látványossággal, a pedagógusaink egy country tánccal koronázták meg a napot.

További képek a Diáknapról ide kattintva találhatóak.

 
2022. április 30.
Varga-Kaizler Bársonyka 10.A

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek