Kanizsai Dorottya Gimnázium

Felemeltük szavunkat a globális felmelegedés ellen

 „Ha felemeljük a szavunkat az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen, arra ösztönözhetjük a párizsi klímacsúcs résztvevőit, hogy ambiciózusabb, elkötelezettebb megállapodást kössenek meg." - mondta Áder János köztársasági elnök keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai fontosnak tartják a környezeti nevelést. Tematikus osztályfőnöki, illetve szaktanári óra keretében megismerkedtek a diákok a környezetszennyezést okozó anyagok és tevékenységek negatív hatásaival. Minden tantárgy a maga területén foglakozik a fenntarthatósággal.

Gimnáziumunk csatlakozott ahhoz a programhoz, amely felemeli a hangját a globális felmelegedés ellen.

Juhász Árpád nagyszerű kisfilmje rávilágított arra, hogy a kis dolgok is összeadódnak, mi magunk is hozzá járulhatunk a környezeti fenntarthatósághoz. A tanárok prezentáció, csoportmunka illetve beszélgetések keretében vitatták meg a probléma forrásait.
 
 A tanórák végén a diákok egységesen, támogatásukról biztosítva voksoltak az iskola internetes felületén a program mellet. Ezzel párhuzamosan a tantestület összes tanára „felemelte hangját” a globális felmelegedés ellen.

Aki szeretné az iskolát támogatni és csatlakozik a Globális Felmelegedés elleni programhoz, az kérjük kattintson ide.

Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a gimnázium előkelő helyen végezzen az iskolák közötti versenyben, melynek első 3 helyezettje a fenntarthatóságra fordítandó pénzjutalmat kap.                 
                      
Kovacsics Bernadett 
 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek