Kanizsai Dorottya Gimnázium

Gólyaavató 2015

Aki ma délután két óra tájban a Fő téren járt, valószínűleg meglepődött. Hirtelen talán arra gondolt, valami baj van az időérzékével és még mindig tart a Savaria Karnevál, mert több mint 100 római ruhába öltözött fiatal vonult el a szökőkút mellett énekelve. De nem, nem röppentünk vissza augusztus végére, hanem a Kanizsai Dorottya Gimnázium kilencedikesei idézték meg a római időket.

A gólyaavató minden évben megrendezésre kerül a gimnáziumban. Idén a város római múltja köré fűzték fel a programot. A felvonulás megadta az alaphangot. Úgy hiszem, erre minden résztvevő emlékezni fog még az 50. érettségi találkozón is!

Volt valami felemelő, valami nagyszerű abban, ahogy a diákok éltették osztályukat és iskolájukat. „Édesanyám, kedves anyám, csak az a kérésem, hogy KDG-s mezt, KDG-s mezt csináltasson nékem” – szólt a nóta, s ez szíven ütött. Egy pillanatra visszaröppentem a múltba, s láttam magamat, ahogy 15 évesen én is ezt éneklem. Van, ami nem változik meg soha, hiába telik el közben 40 év. Az összetartozás érzése volt, ami megdobogtatta a szívemet!

Az iskolába visszaérve kezdődtek a feladatok. Volt mozaikkészítés francia drazséból, fogathajtás, római lakoma, tógakészítés, páros sífutás, láthattunk gladiátor lányokat és hastáncos fiúkat. Jól szórakoztunk az osztályok közös produkcióin, amelyekben az osztályfőnökök is aktív szerepet vállaltak.

Pörgős program volt, egy pillanatig sem unatkoztunk. Ilyen jól sikerült gólyaavató talán még nem is volt, pedig a korábbi években sem lehetett okunk panaszra. Mindenki jól érezte magát, beleértve igazgató urat, valamint a KLIK képviseletében jelen lévő dr. Szabó Gábort és Murai Szabolcsot is.

A közös tánctanulás után tomboltak az avatandó osztályok, s alig bírták kivárni, hogy végre megtudják, kié lesz a vándorserleg és a gólya egy évig. Hogy ki a nyertes, azt ekkor már tudtuk.Mi valamennyien, akik részesei lehettünk ennek a nagyszerű délutánnak!

Nagyon jó volt kanizsaisnak lenni! Jó volt érezni, látni, milyen kreatívak a gyerekeink és a tanáraink is! Minden dicséret megilleti ugyanis az osztályfőnököket, akik a tanítványokkal együtt izgultak, dolgoztak, táncoltak, játszottak.

Elérkezett az eredményhirdetés pillanata. A gólya és a serleg idén a 9. c osztályhoz került, nem utolsó sorban osztályfőnökük, Kocsisné Körmendi Klára, nagyszerű kortesbeszédének köszönhetően.

Azt hiszem azonban, hogy igazgató úrral egyetértésben mondhatom, nagyon büszkék vagyunk a többi osztályra és osztályfőnökeikre: Szabó Klára, Ecker Éva és Sinkó Andrea tanárnőkre is. Megmutatták, hogy mi, kanizsais tanárok, együtt élünk tanítványainkkal és megőriztük játékos kedvünket. Nem szürkülünk bele a hétköznapokba!

Nagyszerű délután volt, s még nem szóltunk a program gazdájáról, Szemes Ildikó tanárnőről, aki osztályával együtt megszervezte és lebonyolította a gólyaavatót. Talán a legegyszerűbb, ha azt mondjuk: Köszönjük! Ezúttal sem csalódtunk!
 
LVE

Galériánkban nagyon sok fényképet találnak Lovassné Vass Enikő tanárnő és Merklin Ferenc tanár úr jóvoltából, akik szorgalmasan fotóztak az eseményen. laugh

 
 


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek