Kanizsai Dorottya Gimnázium

Gólyaavató - 2021

2021. október 21-én került megrendezésre a KDG hagyományai szerint a gólyák avatása.
A járványügyi helyzetre való tekintettel nem volt könnyű dolgunk nekünk, a szervező 11.B osztályosoknak.  
Csupán három előfeladatot adtunk a „kicsiknek”: gimnáziumunkkal kapcsolatos mém-et, zászlót készítettek és előző nap be kellett öltözniük. A dresscode a következő volt: pizsama, láthatósági mellény, gumicsizma. A tanszereiket vödörben hozták.

Az igazi megmérettetés a tanórák után kezdődött az osztályok bevonulásával és az osztályzászlók bemutatásával. Nem maradhatott el a táncos feladat sem, előzőleg az osztályok musicalek közül húztak témát. Az A-sok a High School-t, a B-sek a Dirty Dancing-et, a C-sek a Rómeo és Júliát, a Kny-sek pedig a Mamma Miá-t kapták. Nagyon ötletesen megoldották a feladatot, mindenhol bevonták az osztályfőnököket is.
 


Változatos feladványok követték egymást a délután folyamán: volt rizsszemek számlálása, az iskolával kapcsolatos kvíz, tanáraink kiskori képeit kellett felismerni. Szerepelt a feladatok között még nyakkendőkötés, szokatlan technikával körömfestés és szerelmet is kellett vallaniuk a mentoraiknak.

Majd következett az eskü, amit különleges módon- jobb kezükkel egymás bal vállát, bal kezükkel a saját jobb lábukat fogva mondtak el. Többek között megfogadták, hogy „5,5-ös tanulmányi átlagot érnek el, a házi feladatot időben lemásolják, a felsőbb éveseket a büfében előre engedik.”
 

A végére már csak az eredmények kihirdetése maradt. A 9.A osztály fogja iskolánkat a városi gólyaavatón képviselni. Gratulálunk a többi osztálynak is, szépen helyt álltak. Az osztályok táncai teljesen elvarázsolták a zsűrit, ezért úgy döntöttek, hogy díjazzák a legjobb műsort is, itt a 9. KNY jeleskedett.

Köszönet illeti a mentorokat, a szervező osztályt, osztályfőnökünket. Külön köszönetet mondunk a zsűriben résztvevő Pezenhófer György igazgatóhelyettes úrnak és Varga Dóra tanárnőnek.

A 9. A-nak jó felkészülést és tisztes helytállást kívánunk a városi avatóra!

A Gólyaavatón készült fotóinkat a Galéria & Média menüpontban tekinthetik meg !laugh

 
2021. október 25. Lippai Veronika 11.B
 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek