Kanizsai Dorottya Gimnázium

Halloween a KDG-ben - 2022

Faragott töklámpások, jelmezbe öltözött emberek ijesztőre dekorált házakba csöngetnek csokiért, mindenki tudja, hogy ez csak az USA egyik legnépszerűbb ünnepe lehet, a Halloween.  Idén a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban is sort kerített a megünneplésére.

A DÖK által megszervezett program nagy sikert aratott a tanulók körében. Szinte iskolánk minden diákja és még néhány tanára beöltözött vagy megpróbált Halloween-i hangulatot teremteni a tanóra alatt.

Természetesen, ha valaki aznap ijesztő öltözékben jelent meg, automatikusan felmentést kapott a felelések alól. A diákok jelmezeinek csak a képzelet szabhatott határt: boszorkányok, zombik, angyalok, ördögök, pap, jósnő és még sorolhatnám. De ennyi nem volt elég, hogy a diákok ijesztően öltözzenek! Akárcsak egy amerikai filmben az iskolánkat is feldíszítették. A folyosókon mindenütt pókháló, amiken gigantikus pókok ,,mászkáltak”, véres falak, denevérek, sőt a büfében még egy boszi a seprűjét is elhagyta.😊
 A tanórák alatt meg-megszólalt egy-egy sikoltás és egyéb más ijesztő hangok, az órák közti szünetekben a sulirádióból Halloween-i zenék szóltak. A tizenöt perces szünetben három zsűri járta az osztályokat és kereste a legrémisztőbb jelmezeket.

Talán a Halloween egyik legismertetőbb jegye a trick-or-treating azaz a csokit vagy csalunk. A nap folyamán erre is sor került, a DÖK-ös diákok osztottak csokit minden tanulónak.

Alig várjuk a következő tematikus napot, ami megszínesíti a tanulós mindennapjainkat.

Osztálydiszítő verseny végeredménye:
 
1.    helyezett: 9.B
2.    helyezett: 9.A és 9.KNy
3.    helyezett: 11.C

Egyéni jelmezverseny:
 
1.    helyezett: Trencsér Lilien, 10.K
2.    helyezett: Erdős Petra, 11.K
3.    helyezett: Szele Kristóf, 12.A

A legtöbb beöltözött diákért járó különdíjat a 10.C osztály kapta.


 
2022. november 14. Varga Virág 10.C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek