Kanizsai Dorottya Gimnázium

Impressziók, akvarell, szépség - Tea és Tudomány diákszemmel

Ismét egy kis tea, ismét egy kis tudomány és ezúttal a vendég: Vörös Ferenc festőművész, a gimnázium egykori tanára.
A mai estet Módos Tibor, iskolánk igazgatója pár bevezető kérdéssel indította.

Vendégünk első körben lelkesen mesélt az iskolában töltött éveiről és a beszélgetés közben csakugyan nagy odaadással dicsérte az akkori diákokat, akikről azt mondta, képlékenyek voltak és úgy élték meg a "Vörös-fertőzést", hogy annak nem volt izzadtság szaga. Hasonlóan nagy áhítattal hangsúlyozta a nők iránti tiszteletét és a virágok iránti rajongását.

Ez után Nagy Tamás tanár úr kapott lehetőséget arra, hogy kicsit szakmai szemmel közelíthesse meg a témát, ugyanis a művész úrról szóló egyik könyv tanulmányozása után fogalmazta meg kérdéseit, melyekre a nagy lelkesedésnek köszönhetően, részben már előtte meg is kaptuk a válaszokat.

Megtudtuk, hogy az első impressziót Sárváron kapta, mikor először látott vízfestménykészítést, és meglepően tapasztalta, hogy a
festmény témája ő maga. Kiderült az is, hogy kedvenc technikája az akvarell, és a beszélgetés alatt párat meg is tekinthettünk a tanár úr vetítésének köszönhetően. Továbbá néhány fontos név és hozzájuk tartozó rövid történet is elhangzott a tea mellett, melyekre büszkén gondol vissza.
 
Ismét színvonalas és érdekes beszélgetésnek lehettek tanúi az érdeklődők. Szeretettel ajánlom minden diáktársamnak a Kanizsai T&T délutánjait, persze csak az jöjjön, akit érdekel, hogy ne legyen „izzadtság szaga”!
 
                                                                                                   Frank Szimonetta 10.B  
Fotó: Lovassné Vass Enikő  
 
   

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek