Kanizsai Dorottya Gimnázium

KDG kvíz

Iskolánkban 2023. december 7-én megrendezésre került az első KDG Kvíz. A kvíz ötletét a Magyarországon egyre népszerűbb pub quiz-ek mintája adta. A vetélkedőre 9 csapat nevezett be. Egy csapat minimum 3 főből, maximum 7 főből állhatott. A legaktívabb a 11.K osztály volt, akik 3 csapattal neveztek. Voltak még csapatok a 9.K, 10.A, 10.K, 11.C, 12.A és a 12.C osztályokból.

A kvíz helyszíne a könyvtár volt, ahova a sok jó ember kis helyen is elfér alapon bepréselődtünk. A játék feleletválasztós kérdésekkel kezdődött, ahol többek között olyan kérdésekre kellett válaszolni mint, hogy melyik híresség volt fiatalkorában kidobó (Ferenc pápa). Ezt követte a képes feladat, mely során különböző csokoládékról láthattak képeket a diákok, ami alapján fel kellett ismerni melyikről is van valójában szó. A harmadik feladat a kapcsolatkör volt, ahol a kérdések között van valamilyen logikai kapcsolat, amire rá kell jönni. Ez a legtöbb csapatnak sikerült is. A válaszokból kiderült, hogy minden kérdésre adott válasz a KFT Afrika című dalából egy-egy szó volt. A körök végén a csapatok egymásnak javították a válaszokat, majd összegezték az adott körben szerzett pontokat. A kvízt Meskó Krisztián kvízmester vezette.
 
A szünet után jött az általános kérdés kör, ahol segítség nélkül kellett megválaszolni a kérdéseket. Ezt követte a zsákbamacska, ahol megadott számú jó válaszból kell hármat leírni a válaszlapra annak tudatában, hogy a rossz válaszokért mínuszpont jár. Az utolsó előtti feladat a sor(s)fordító volt, ahol a képen látható sztárokat kellett Instagram követőik száma szerint csökkenő sorrendbe helyezni.  Végül következett a hangos forduló, ahol magyar és külföldi előadók dalait, interjúalanyokat, filmrészleteket és sorozat főcímdalokat kellet felismerni egyszeri meghallgatás után.  

A kvíz körülbelül két órán át tartott, ami után következett a javítás és a feszült várakozás. Szemmel láthatóan mindenki nagyon élvezte a kvízt és alig várta, hogy jöjjenek az újabb kérdések. Olyan 15 óra magasságában elérkeztünk az ünnepélyes eredményhirdetéshez. Nagyon szoros csata volt, de mindenki előtt le a kalappal, aki eljött és próbára tette tudását. 

Harmadik helyen végzett a Sütemények (10.K) csapata, ezzel egy 5 ezer Ft-os sulibüfé nyereményutalvány ütötte a markukat. Második helyen végzett az Elit 9.K csapata, akik így 10 ezer Ft-ot költhetnek el a büfében. Az első helyet mindössze fél ponttal megkaparintó csapat a Qpak (11.K) lett. Ők 15 ezer forintos nyereményutalványt és egy alkoholmentes pezsgőt kaptak nagyszerű teljesítményükért.  

A lelkesedést látva könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó KDG Kvíz. A szervezést ezúton is köszönjük a KDG Diákönkormányzatnak, a kvíz biztosítását pedig a Quizard-nak, akiknél a „a szórakozás nem kérdés”. 
 

2023. december 18. Kiss Patrik


 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek