Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kanizsais diákká válni - Gólyaavató 2022

2022. október 20-án, immár hagyományosan, az idén érkezett kilencedik osztályosokról szólt a nap: ekkor avatták őket az iskola teljes jogú tanulóivá a felsőbb évfolyamosok. Feladatokkal tarkított, versenyre épített rendezvény volt, ami az összekovácsolódásról, az őszinte lelkesedésről és a zabolátlan jókedvről szólt. Az összetartozást jelképezte az egyforma póló, a résztvevők kéket, zöldet, pirosat, rózsaszínt viseltek.

Mint minden évben, most is egy témát ölelt fel az avató: idén a cirkusz világába kalauzolták el a kisgólyák a társaikat. Az előfeladat zászlókészítés, versírás és süteménysütés volt. A zászlót a bíráló bizottságnak mutatták be, a versnek, amit egy-egy ember adott elő a közönségnek, a rendező 10. K osztályról kellett szólnia.

Zenés-táncos bevonulással vette kezdetét a cirkuszi kavalkád. A 10. A osztály egy „állatos produkcióval, a 10. B pedig az elmaradhatatlan bohócszámmal mutatkozott be. Voltak pantomimosok, akik megidézték a „The Greatest Showman” című filmet, és természetesen illuzionistákat is láthattunk. Az osztályműsorok után játékos feladatok következtek, melyeket a kilencedikesek is nagyon élveztek. Az osztályok szereplését a zsűri értékelte, melynek tagjai: Merklin Ferenc igazgató úr, Pezenhófer György igazgatóhelyettes úr, Szummerné Czompó Judit tanárnő, iskolánk DÖK elnöke és kanizsais diákok, illetve vendégként a városi diákelnök voltak.
 


Nagy sikere volt a székfoglalónak, amit talán utoljára óvodás korukban játszottak. Hátratett kézzel fánkot ettek, majd hulahoppkarika-versenyben mérték össze ügyességüket. A célbadobás sok derültséget okozott, a labdák folyton megtréfálták a versenyzőket és kipattantak a zsámolyokból. Azonban a gólyák legjobban a szkanderversenyt élvezték, ahol a lányok és a fiúk is összemérhették erejüket.

A diákká avatás eskütétellel zárult, ahol a négy osztály tanulóit hivatalosan kanizsais diákká fogadtuk. Mókás volt látni, ahogy egymás lábát és vállát fogva mondták el a fogadalomtételt.

Az osztályok tanulói lelkesen készültek, a produkciókon meglátszott a sok gyakorlás. Minden résztvevő, tanár és diák egyaránt jól érezte magát és kulturáltan szórakozott. Nagy örömünkre óriási vidámsággal járt az avatóünnep.

Idén a 9. KNY hozta el a fődíjat jelképező gólyát és képviselheti az iskolát a városi gólyaavatón.
Az osztályműsorokat külön díjazták, a legjobb, legötletesebb ebben a 9. C osztály volt.  

Köszönet illeti a szervező 10. K osztályt, illetve osztályfőnöküket Janászek-Varga Dóra tanárnőt. Külön köszönet a „kicsik” osztályfőnökeinek: Ajkay Viktória tanárnőnek, valamint Tóth Attila, Fullár Balázs és Kiss Patrik tanár uraknak, akik mindenben segítették és támogatták osztályukat.  

Gratulálunk a nyertes 9. KNY osztálynak, jó felkészülést és a városi gólyaavatón sikeres szereplést kívánunk!

A rendezvényen készült fotóinkat a Galéria & Média menüpont alatt tekinthetik meg ! 
2022. november 01. Lippai Veronika 12.B
A fotókat Lippai Veronika 12. B, Lovassné Vass Enikő és Szemes Ildikó készítették

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek