Kanizsai Dorottya Gimnázium

Mély(k)víz 2.0 - Országos műveltségi vetélkedőn a KDG

Újabb tanév, és ha lehet így mondani, akkor újabb televíziós vetélkedő Pesten. Immáron második alkalommal kaptuk meg a felkérést, hogy részt vegyünk a Magyarország határain túlnyúló műveltségi vetélkedőn, melyet a Keresztény Élet Portál munkatársai szerveztek.

Iskolánk csapata képviselte Vas megyét! Minden megyéből, a fővárosból és határon túlról is érkeztek csapatok. A verseny egyenes kieséses alapon szerveződött, a döntőbe a legjobb három csapat kerülhetett.

Most jártam a stúdiójukban ötödik alkalommal, és minden egyes alkalommal úgy érzem, mintha egy országos kereskedelmi televízió stúdiójában lennék, talán a rengetek kamera, a rengeteg vágás és korrigálási lehetőség miatt, és az ebben az évadban újdonságként bevezetett sminkelés miatt is.

Az új sorozatban történt pár változás. Megváltoztak egy kicsit a játékszabályok, de ezeket a Kedves Olvasó, ha megtekint egy új adást úgyis látni fogja. Fontosabb változás, hogy eddigi csapattársamtól – Takács Imrétől – el kellett búcsúznom, mivel ő a tavalyi tanévben elballagott iskolánkból.

Új társammal – Senviczki Ákos 12.K – egészen a döntőig meneteltünk, ahol egy pont különbséggel a második helyig jutottunk. Ezúton szeretném megköszönni történelem tanáromnak – Fullár Balázs – a felkészülésben nyújtott segítségét valamint a stúdió munkatársainak a munkájukat.

Az adásokat minden vasárnap délután öt órától a PAX TV-n illetve az interneten is meg lehet tekinteni, valamint a Szombathelyi Televízió is műsorára tűzi majd. De látható lesz az Egyesült Államokban (!) is , valamint erdélyi televíziók is be fogják mutatni.
 

2016.11.17. Kiss Péter   12. B


                                                                                                                             
                                                                                                                                   

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek