Kanizsai Dorottya Gimnázium

Mikulás a KDG-ben

Már minden őszi levél lehullott, a táj téli ruhát ölt, az utcák, a házak fénybe borulnak.
A december az egyik legmozgalmasabb hónap az évben. A Mikulásvárással kezdődik, a karácsonyi készülődéssel folytatódik, majd az óév búcsúztatásával zárul.

A Kanizsaiban is megkezdődött az ünnepekre hangolódás. A legtöbb osztály karácsonyi díszekbe bújt: karácsonyfák, fényfüzérek, girlandok minden mennyiségben. December 6-án a mi iskolánkba is rendszerint ellátogat a Mikulás.

De nem csak emiatt várják a diákok a decembert! Ilyenkor a tanulók szurkolásától harsog a tesiterem, ugyanis ezen a napon kerül sor a röpi kupa megrendezésére. Minden osztályból hat diák az osztályát képviselve játszik másik osztályok ellen. A legfőbb cél nem a döntőbe jutás, illetve a röpi kupa megnyerése, hanem a szórakozás. Ennek ellenére azért természetesen idén is lett egy győztes, amely nem más, mint a 11.K osztály csapata lett.

A negyedik órában pedig jött a Mikulás, nagy zsákkal a hátán, egy-egy krampusszal az oldalán. Bejárta az épület összes tantermét és a tanárit is, minden diáknak és tanárnak adott valami apróságot. Ha jól tudom senki sem kapott virgácsot és senkit sem vittek el a krampuszok. 😊
 Szeretem ezeket programokat, ugyanis nemcsak kiszakít minket a szürke hétköznapokból, hanem össze is kovácsolja a diákokat.

 
2022. december 10. Varga Virág 10.C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek