Kanizsai Dorottya Gimnázium

Nick Vujicic előadásán járt a 11.C

NICK VUJICIC világhírű prédikátor és motivációs előadó, aki karok és lábak nélkül született, és a világon számos ember példaképe lett. Megjelenésével, karizmatikus egyéniségével és mondanivalójával minden korosztály számára van hiteles üzenete, amelyet 2023. március 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában élőben is hallhattunk.
Nick egy izgalmas előadáson beszélt az életéről és nehézségeiről.


Gecse Levente, Anduska-Varga András 11.C


Az osztállyal különösen izgatottan vártuk már ezt a hétfői napot, mert bár mind tudtuk, hogy Nick Vujicic előadását megyünk megnézni, mégse tudta senki, hogy igazából mire számítsunk.

Hamar elérkezett a reggel, amikor közösen útnak indultunk Budapestre. Az utazás a jó társaságban hamar elröppent és egy pillanat alatt a Papp László Sportarénában találtuk magunk.

A helyeinket hamar megtaláltuk és csak vártunk. Közben az aréna megtelt diákokkal, mind más és más iskolákból. A korosztályt azonban szerintünk pár helyen nem sikerült eltalálni, ugyanis egy ilyen előadáshoz kell egy kicsit fejlettebb érzelmi és általános intelligencia, de ennek ellenére a szervezéssel meg voltunk elégedve.

Az előadást a Nemadomfel együttes koncertje nyitotta meg, aminek a tagjai mind szellemileg vagy testileg korlátozottak. Ez a kezdeményezés nekünk eljutott a szívünkig és jó érzés volt látni, hogy ők is kiteljesedhetnek a színpadon.

A zenekar után eljött a nagy pillanat, amikor végre Nick Vujicic-et pillanthattuk meg a színpadon és az aréna szinte őrjöngött: mindenki kiabált, fütyült vagy tapsolt, ilyen módon kifejezve az elismerését és izgatottságát.

Az előadás nagyon tanulságos és elgondolkodtató volt. Mindenki rádöbbent arra, hogy mennyire hálásak lehetünk az életünkért és azért amink van. A legfőbb mondanivalója, amit mindenki hazavitt magával, hogy azon változtassunk, amin tudunk és ne azon próbáljunk változtatni amin nem tudunk.

Számunkra a legmeghatóbb rész az előadásban az volt, amikor Nick egy személyes történetet idézett fel, ami a fia és közte történt, ugyanis a kisfia azt kívánta, hogy bárcsak lenne keze az apukájának, amivel meg tudná őt ölelni.

Az előadás után elsétáltunk az Aréna plázába, ahol mindenki ehetett, nézelődhetett és vásárolhatott a barátaival, barátnőivel. Ezután ismét vonatra ültünk és haza utaztunk. Nagyon tanulságos és jó hangulattal teli napot tudhatunk magunk mögött.

Sütő Hanna, Ments Hanna 11.C
 
2023. március 26.  

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek