Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kenutúra a Dunakanyarban

A Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulói 2023. 07. 03-09. között kenutúrán vettek részt a Dunakanyarban. A tábort Tóth Attila tanárúr szervezte és vezette. Íme egy kis élménybeszámoló:

Az első napunk az utazással telt. Komáromból Esztergomba egy kisvonattal jutottunk el, ahol jól össze kellett húzzuk magunkat, hogy elférjünk.  Még aznap vacsora után sétáltunk egyet a városban, felmentünk a bazilikához, ahonnan gyönyörű látvány tárult elénk. A táborba visszavezető úton megcsodálhattuk a Dunát naplementében.

Másnap reggeli után ültünk először kenuba. Hamar belejöttünk az evezésbe, és miután visszaértünk a táborhelyre, számomra az egyik legszebb élmény következett. Ellátogattunk az esztergomi bazilikába, ahol először magát a bazilikát, majd a kincstárat tekintetük meg. Gyönyörű egyházi eszközöket, ruhákat láthattunk. Szintén nagy örömömre szolgált, hogy Szent László ereklyéjét is láhattam. Sikerült feljutnunk a kupolába is, ahonnan gyönyörű volt a kilátás. Miután kigyönyörködtük magunkat, lementünk az altemplomba, ahol Csernoch János bíboros gyönyörű síremléket is láthattuk. Szerdán elindultunk az első hosszabb evezésre. Útközben volt pár vicces pillanatunk, mint például, amikor a túravezetőnk azt mondta, még tíz perc, és mentünk vagy húszat.
 


Másnap nagy kaland előtt álltunk.  Várt ránk a Rám-szakadék. A reggel esősen kezdődött, de időben elállt, így nekivághattunk az útnak. Nagyon izgalmas volt feljutni és gyönyörű látványban volt részünk. A hazaút kicsit érdekesre sikeredett. Kettévált a csapat, de mind a kettőnek sikerült eltévedni. Pénteken indultunk Szentendrére, ahova majdnem 30 kilométert kellett eveznünk.

Szombaton meglátogattuk Szentendre néhány látványosságát. Megnéztünk több templomot, és láthattunk régi házakat a lejtős utcákon. Az utolsó közös délutánt szórakozással töltöttük, mint például medencézés, röplabdázás.
 

Vasárnap már csak 10 kilométert kellett megtennünk a Római partig, gyönyörű kulisszák között. Ezt követően el is indultunk tömegközlekedéssel, először Kelenföldre, majd haza Szombathelyre.

Nagyon sok élményt szerezhettünk a tábor alatt. Megtanulhattuk, hogy mekkora szerepe van a csapatmunkának, és hogy egy ilyen kevés idő alatt, mennyire össze tudunk kovácsolódni. A lényeg az, hogy mindig pozitívan álljunk a dolgokhoz, mert akkor bármi sikerülhet.
                            
A tábor végén tanárúr így köszönt el a résztvevőktől:
Sziasztok! Nem sikerült mindenkitől személyesen elköszönnöm. Mégegyszer szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ott voltatok, jók voltatok és ügyes kis KDG -s csapat verbuválódott össze! Én nagyon szerettem veletek lenni!  További szép nyarat mindenkinek!!!!😉😄

 
2023. szeptember 07. Fehér László, Szennai Marietta 9. B

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek