Kanizsai Dorottya Gimnázium

Projectfeladat: Ökolábnyom

Mindennapi életünk során rengeteg kárt teszünk a környezetünkben. Nem csak a felesleges hulladéktermelés, nagymértékű káros gázkibocsátás, vízpazarlás, de a túl gyakori ruhavásárlás is idetartozik.

Bacsák Viktória tanárnő ehhez kapcsolódóan vett rá minket egy projektfeladatra. 3 fős csoportokban, szabadon választott témával foglalkozhattunk, csak az irány volt adott: "ökolábnyom". Majdnem 2 héten át gyűjtöttünk forrásokat, adatokat, írtunk és osztottunk meg kérdőíveket és készítettünk plakátokat. A tudatosság ezúttal ötvöződött a kreativitással. Szakirodalmat felhasználva, különböző érdekes és meghökkentő előadások születtek- mindennek tetejében természetesen angolul.
 


Hallhattunk a jegesmedvéket érintő veszélyekről, mely nagymértékben kötődik a sarki jégsapkák globális felmelegedés következtében történő olvadásához. Szintén fenyegetett élőlények a korallzátonyok, teknősök és más vízi állatok. A szárazföldön az erdőtüzek okoznak problémát, felborítva a biodiverzitás egyensúlyát. Megtudtuk a különböző járművek káros gázainak hatását, mértékét. A víz, a fast fashion, a cigaretta is terítékre került.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a projekt felnyitotta a szemünket, és nem mellesleg a nyelvvizsgához is elengedhetetlen a témakör. A második emeleti folyosón kiállítjuk a plakátokat, hogy minden kíváncsi diáktársunk szemrevételezhesse azokat. Az előadások csak a kezdetét jelentik a problémáról való gondolkodásnak, és ha ugyan csak apró, de mégis egy lépés volt a tudatosság felé.

 
2023. január 12. Varga-Kaizler Bársonyka, 11.A

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek