Kanizsai Dorottya Gimnázium

Szerelmi bájital – kanizsais módra

Végy egy csipetnyi jókedvet, fűszerezd meg némi tudománnyal, keverd össze s közben mormolj felette német varázsigéket, miközben erősen gondolj egy távoli, Ausztrália partjainál meghúzódó  szív alakú szigetre!
 
Töltsd az egészet egy áttetsző kémcsőbe, a címkéjére nyomdázd rá a szeretett emberke nevét! Kösd át dupla Möbius – szívszalaggal!
 
A bájital mellé ne felejts el eredeti angol recept alapján cupcake-t sütni!  :)

A KDG öt tanárnője Bálint – napi előzetessel várta a diákságot február 12-én. Mint ahogy a diákok már megszokhatták, a délutáni foglalkozások egy – egy téma köré szerveződnek. Most a szív és Bálint / Valentin napi szokások adták az apropót.

Ecker Éva tanárnő német szövegértési gyakorlatából az ünnep eredetét ismerhettük meg, majd kihasználva a labor adta számítógépes lehetőségeket mókás üzeneteket küldhettünk ismerőseinknek.
 
Horváthné Szőke Gyöngyi tanárnő vezetésével a Geogebra programmal szívgörbét rajzolhattunk, s fény derült arra is, hogy hogyan kerül a jegygyűrű belsejébe egy szív…
Bingóval lehetett nyerni a laborban, ugyan nem egy utazást – bár a szív alakú szigeteket mi is szívesen meglátogattuk volna… - itt a nyeremény egy laboros  levélíró - tollkészlet volt.

Szentgyörgyváriné Kovács Éva tanárnő felébresztette a hallgatóságban az örök gyereket. Andersen kis ólomkatonáját idézte meg képekben és az Ólomkatona és papírlány című meseopera librettójának kedves részleteivel. Azután természetesen a labor boszorkánykonyhájában ólmot is öntött: a kialakult sárkányforma reméljük, szerencsét hoz nekünk!


Kovacsics Bernadett tanárnőtől megtudhattuk, meddig tart az igaz szerelem, majd, hogy ez el ne múljon, a tanárnő finom bájitalt kevert és lángra lobbantotta a (piros papír) szíveket. Sinkó Andrea tanárnőtől megtudhatták a diákok, hogyan udvarolnak a matematikusok… Van, aki a gyök alatt, van, aki egyenlőtlenségben mondja el, hogy I   heart U.


A délutánon a fotókat készítette és így a remek hangulatot megörökítette: Merklin Ferenc tanár úr.

Kaczmarski Zsombor, a 12. D osztály tanulója, kisfilmet állított össze a Valentin-napi party felvételeiből. A fotók és videók bemutatják azokat a témákat, amelyek segítségével színesebbé vált a program.Aki lemaradt a jeles eseményről, még megtekintheti a labor folyosóján a kiállításunkat és vihet haza emlékbe egy barackos bájital-receptet vagy egy szív-tangramot.

Sinkó Andrea  

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek