Kanizsai Dorottya Gimnázium

Városi gólyaavató - 2022

Azt követően, hogy hazai pályán, iskolánkban megnyertük a 2022-es gólyaavatót, úgy döntöttünk a városi avatóról sem maradhatunk le.

A rendezvényre 2022 november 29-én került sor, a témaként a különboző országok jelentek meg, mi Amerikát húztuk. Az előzetes feladatokat kitartóan végigcsináltuk. Táncos osztálytársaink segítségével összeállítottunk egy pörgős és igen mutatós táncot. Előzetes feladat volt a süteménykészítés (egy sós és egy édes), a szurkolócsapat összeállítása, és egy zászló elkészítése is.

Amikor elérkezett az avatás napja, mindenki izgatottan várta, hogy végre ott legyen a helyszínen, és a 9.kny megmutassa, mit is tud valójában. Volt pár kétség bennünk, de próbáltuk magunkat motiválni, és a végére sikerült is egy jókedvű, összeszedett csapatot elvinni az Agorába.

Az avatót az osztályok bevonulásával, indulójával nyitottuk meg, majd utána a táncunk következett, amelyet boldogan, örömteli arccal adtunk elő, kék, fehér és piros színekben. Ezután a feladatok következtek.

Mentorunk, Emese szavalása mellett (melyet meg is nyertünk) számos szuper feladattal kellett szembenéznünk, például ping-pong twerkkel, székfoglalóval, limbóval, karikakergetővel és természetesen az öltözködős feladatok sem maradhattak ki. Mindegyikben próbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból, és mellette láthatóan fejlődött osztályunk közössége.

A diákok avatása egy hagyományos eskütétellel zárult, melyet fura pózokat felvéve kellett elmondanunk. Azt követően, hogy teljes jogú gólyái lettünk Szombathelynek, jött az eredményhirdetés, melyet mindenki izgatottan várt. Iskolánk második helyen végzett, a Bolyai után. 170 ponttal zártuk a gólyaavatónkat, ezzel pedig az iskolánk hírnevét sikerült tovább
öregbítenünk.

 

2022. december 19. Vincze Korina 9.kny

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek