Kanizsai Dorottya Gimnázium

Versmondó találkozó középiskolásoknak – „Aranyos” szavalóink

Negyedik alkalommal rendezték meg az Egészségtárs Kft. által támogatott Balogh József versmondó találkozó. Az esemény helyszíne ebben az évben is a Weöres Sándor Színház volt. Fontos megjegyezni, hogy ez nem verseny volt, hanem minősítés. A kiemelkedően teljesített diákokat bronz, ezüst illetve arany oklevéllel díjazták. Minden résztvevő és felkészítő tanáraik a Balogh József Alapítvány ajándékaiban részesült.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumból 3 diák vett részt: Lakatos Dóra 9.A, Mayer Borbála 11.C, és Regős Péter 12.A osztályos tanulók.
Lakatos Dóra 9.A, Mayer Borbála 11.C, és Regős Péter 12.A osztályos tanulók és Merklin Ferenc felkészítő tanárjuk
A vasárnap megrendezésre került találkozó feltételei a következők voltak:

Az első körben minden résztvevőnek egy Balogh József verset vagy prózát kellett szavalni. Lakatos Dóra az Alagút című verset, Mayer Borbála A mesékről című prózát, és Regős Péter pedig a Szeretetkarácsony című verset adta elő. Mindhárman kiválóan teljesítettek. Ezután a zsűri visszavonult és értékelte a 26 előadást. A zsűrizésben neves színészek és szakemberek vettek részt. A zsűrizésre Kiss Mari Jászai Mari díjas színésznőt, Szabó Tibor Jászai Mari díjas színművészt, Kelemen Zoltán színművészt, Devecsery László költőt, Fekete Árpád Balogh József egykori kiadóját és Balogh Zoltánt, a költő fiát kérték fel.

A szünet alatt rövid színházbejárást tartottak a diákok és családjaik számára. Betekinthettünk a színház kulisszái mögé (díszlettár, jelmeztár, kelléktár, próba helyiségek, színpadtechnika, öltözők). A színház bejárása után a zsűri hét diákot válogatott be a második körbe, a többieket pedig oklevéllel jutalmazták.

A második fordulóban a versenyzők szabadon választott verseket adtak elő. A hét kiválasztott versmondó között volt Mayer Borbála és Regős Péter. Regős Péter Faludy György Tanuld meg ezt a versemet című alkotását, Mayer Borbála pedig Dsida Jenő Így volna szép című versét szavalta, a nézők nagy örömére. Az előadások után a zsűri ismét visszavonult.

Ez alatt Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott beszédet és Fölnagy Csaba megzenésített Balogh verseket játszott. Az eredményhirdetés előtt Mayer Borbála különdíjat kapott Balogh Zoltántól, a családja nevében. A második fordulóban szerepelt diákok oklevelet és tárgyjutalmat kaptak. A zsűri ezen a versenyen két tanulónak adott Arany minősítést, mindketten a KDG diákjai: Mayer Borbála és Regős Péter, felkészítő tanáruk: Merklin Ferenc. Gratulálunk a gyönyörű teljesítményükhöz!

Reméljük, hogy ez a hagyomány sokáig élni fog, és iskolánk tanulói a jövőben is hasonlóan szép eredményeket érhetnek el.
További fotók találhatóak az eseményről a szombathely.hu oldalon.
 
Mezősi Lúcia és Molnár Júlia, 11.C
 Fotó: Benkő Sándor szombathely.hu

 
   

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek