Kanizsai Dorottya Gimnázium

Őszi „nagytakarítás” a KDG körül

A TeSzedd! Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma, amely idén kilencedik alkalommal hirdette meg szemétgyűjtési akcióját. Nem kellett mást tenni, mint regisztrálni szeptember 20-a és október 10-e között a megadott internetes oldalon és összegyűjteni az önkéntes segítőket, diákokat, tanárokat.

A szemétgyűjtést október 22-ére hirdettük meg iskolánkban. Mivel önkéntesnek jelentkeztünk, ezért a helyszínt saját magunk jelölhettük ki. Így egyértelmű volt, hogy gimnáziumunk környékét választjuk, a Gayer-parkot és a Kresz-parkot is beleértve, amit naponta használunk testnevelés órákon. Miután nagy létszámú önkéntes csapat gyűlt össze, ezért a megtisztított területet a Thököly, a Rákóczy és Hunyadi utcáig kibővítettük.
 


Ahogy minden munkakezdés előtt, itt is munka- és balesetvédelmi oktatást, adatvédelmi tájékoztatót hallgattak meg az önkéntesek. A diákok közösségi órát kaptak az elvégzett munkájukért. Örömmel tapasztaltam, hogy több diák nem azért vett rész a szemétgyűjtésen, hogy közösségi órát kapjon, hanem mert tenni akar környezetéért.

Az „akció” elérte célját, jó hangulatban, egymásnak segítve, összetartó csapatként 11 zsák szemetet gyűjtöttünk össze a környéken. A diákokkal abban maradtunk, hogy tavasszal egy újabb „nagytakarítást” szervezünk saját magunk a Kanizsai körül.

Ezúton is köszönjük mind a tanárok, diákok és minden résztvevő munkáját!

 
2021. október 27. Horváthné Baumgartner Eszter

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek