Kanizsai Dorottya Gimnázium

Újabb látványos dekorációval színesedett a KDG

Az, aki a KDG főbejáratán keresztül érkezik a gimnáziumba, egy hatalmas falfestményre lesz figyelmes.
Az ötlet, hogy egy nagy festménnyel díszítsük az iskola folyosóját, már nyár elején megszületett. Négy, lelkes diák találta ki, hogy a festményen szerepeljenek Szombathely emblematikus épületei, jellegzetességei: a Víztorony, a Savaria Hotel, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Borostyánkő Áruház, a Zsinagóga, a Szt. Márton szobor, ahogy megkereszteli az édesanyját, az Isis-szentély, a Centrum Áruház és a Vasútállomás.

A terv elkészült és arra az elhatározásra jutottunk, hogy a bejárat lenne a legalkalmasabb hely a megvalósítására. Az állványozás és nagyítások után a festésre kerülhetett sor. A tervben a nevezetességekről egy grafikus, egyszerűsített látvány szerepelt, amely modernné, fiatalos hangulatúvá teszi az alkotást. Ehhez igazodva készült el a mű, amelyen természetesen, kedves iskolánk is helyet kapott.

Diákjaink nagy örömmel fogadták az alkotást, a gimnáziumba látogatók pedig elismeréssel szólnak róla.

Terveink között szerepel még az is, hogy a bejárat dekorációját újabb elemekkel bővítsük, és ezzel lehetőséget biztosítsunk a baráti fotózkodásra, szelfizésre.
A tervet és a festési munkálatokat Pajor Dóra, Erdős Petra, Pusztai Hanna és Jákói Nóra 10. K osztályos tanulók végezték, akiknek a munkáját ezúton is köszönjük.

A megvalósításhoz nyújtott anyagi támogatást köszönjük a KDG Szülői Munkaközösségének és elnökének, Pajor Zoltánnak, valamint a KDG Baráti Körének.

 

2021. november 17. Nagy Tamás szaktanár
 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek