Kanizsai Dorottya Gimnázium

Beiskolázás gimnáziumunkba

Képzési vásár és Nyílt Napok - 2016

2016.11.21.

Az elmúlt két hétben lezajlottak a jövő évi beiskolázást befolyásoló két fontos rendezvény, a Képzési Vásár és a Nyílt Napok programjai. A Képzési Vásáron a gimnáziumok nincsenek könnyű helyzetben, hisz nem tudnak olyan látványos szolgáltatásokat nyújtani, mint a szakképző intézmények, de a Kanizsai ugyanúgy, mint a korábbi években, kitett magáért!

Nyílt nap a KDG-ben - 2016

2016.11.09.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Szombathely, illetve Vas megye legnagyobb gimnáziuma szeretettel hívja és várja az iskola iránt érdeklődőket a Nyílt napokra  2016. november 16-17-én  ! A Nyílt nap programja   7:45 Az érdeklődő Diákok és Szülők fogadása az I. emeleti tornacsarnokban 8:00 A Nyílt napi tájékoztató kezdete 8:00 Igazgató úr tájékoztatója 8:30 Kollégiumi tájékoztató

Felvételi tájékoztató 2017 / 2018

2016.10.20.

A 2017 / 2018-as tanévben a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 100. tanévét kezdi meg. Nagy múltú gimnáziumunk az utóbbi évtizedekben magas szintű idegen nyelvi tagozataival, képzéseivel vált ismertté és keresetté. Az idegen nyelvi képzés mellett több mint egy évtizede kiemelt szerepet szánunk az informatikaoktatásnak.

Beiratkozás 2016

2016.06.24.

Még be sem fejeződött az érettségi, de máris beiratkozott a következő tanévre a 9. évfolyam. Erre a fontos eseményre a nap is kisütött, jelezve, hogy csak most indul a nyár és az iskolakezdés előtt bőven lesz még idő a pihenésre.   Szeretettel köszöntjük iskolánkban a jövendő kilencedikeseket! Reméljük, mindenkinek sikerült legjobb tudása szerint megírnia az idegen nyelvi szintfelmérőt és

Nyílt nap a KDG-ben - 2015

2015.11.16.

Múlt hét csütörtökön és pénteken tartotta nyílt napjait a Kanizsai Dorottya Gimnázium. Ezúttal új módszerrel próbálkoztunk, ugyanis csúsztatott tanítási napot tartottunk. Ez azt jelentette, hogy a KDG tanulói döntően a nyílt nap után jöttek iskolába, kivéve persze a bemutató órák résztvevőit. Így sikerült elkerülni a folyosók zsúfoltságát. Reggel nyolc órára mindkét napon teljesen megtelt a tornaterem.

Felvételi tájékoztó 2016/2017

2015.11.11.

A 2016/17-es tanévben a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 99. tanévét kezdi meg. Nagy múltú gimnáziumunk az utóbbi évtizedekben magas szintű idegen nyelvi tagozataival, képzéseivel vált ismertté és keresetté. Az idegen nyelvi képzés mellett több mint egy évtizede kiemelt szerepet szánunk az informatikaoktatásnak. Ezen a területen számos lehetőséget kínálunk – az alapszintű képzéstől a programozásig – a hozzánk érkező tanulók számára.

Képzési vásár után, nyílt napok előtt

2015.11.10.

A jövő évi beiskolázás tekintetében nagyon fontos időszakot élünk meg. Múlt héten zajlott az Oladi ÁMK-ban a 2015-ös képzési vásár, és ezen a héten lesznek a Kanizsai Dorottya Gimnázium nyílt napjai. Mindkét rendezvény fontos információkkal szolgál a továbbtanulók és szüleik számára, ezért szükségesnek tartottuk, hogy az eddigieknél még árnyaltabb képet kapjanak arról, milyen képzésekkel találkozhatnak intézményünkben.

Mikor válaszd a B osztályt?

2015.11.09.

- Ha szeretsz a múltban kalandozni, - Ha szereted az időutazást, - Ha szívesen olvasol a régi hősökről, - Ha Te is belebújnál legendás hősök bőrébe, - Ha szereted a történelmi filmeket, - Ha olyan barátokat szeretnél, akik hasonló érdeklődésűek, - Ha nem csak arra vágysz, hogy az alapokat elsajátítsd, - Ha olyan osztályt választanál, ahol van lehetőséged arra, hogy Te is hozzászólj, hiszen nem kell a tananyaggal rohanni, - Ahol kíváncsiak a Te meglátásodra is egy-egy történelmi eseménnyel kapcsolatban,

A gimnázium C osztálya hosszú évek óta a hagyományos ’angolos’ osztály

2015.11.07.

Az ide járó diákok heti 5 órában tanulják az angol nyelvet, csoportbontásban. Az osztályba mindig sok a jelentkező, hisz motiválja a tinédzsereket, hogy eredetiben is nézhetik majd a kedvenc sorozatukat vagy megérthetik kedvenc slágereiket. Ide várjuk azon diákok jelentkezését, akik már tanultak angol nyelvet az általános iskolában, de bátran jelentkezhetnek azok is, akik eddig más nyelvet tanultak, mivel az egyik csoport mindig kezdő szintről indul.

Idén érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály a KDG-ben

2015.11.07.

Idén érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban és ez lehetőséget kínál vissza- és előretekintésre is. Úttörőnek is nevezhetjük az osztályt, hisz tanuló és tanár együtt ismerkedtek a műfajjal. Az út eleje göröngyös volt, de mára a legtöbb probléma megoldódott és a képzés szerkezete is letisztult. Azt a célt, amiért a tanulók erre a képzésre jelentkeztek, sikerült elérni, iskolai keretek között jól megtanultak angolul.

Igen! Ma is érdemes németet tanulni!

2015.11.06.

Iskolába vagy középiskolába megy a gyerek és dönteni kell, milyen idegen nyelvet tanuljon. Látszólag egyszerű a válasz: angolt! Ha azonban belegondolunk városunk földrajzi fekvésébe, mindjárt más megvilágítást kap a dolog. A globalizáció hozta magával azt is, hogy ennyire elterjedt az angol nyelv. Való igaz, angoltudás nélkül nehéz manapság boldogulni, de fordítva is igaz, ma már nagyon kevés, ha valaki csak angolul tud.

Melyik iskolát válasszuk? - ajánló középiskolát választóknak

2015.10.25.

Sokan teszik fel mostanában a kérdést: Melyik iskolát válasszuk? Mi a receptje a gyermek későbbi boldogulásának? Mindig is voltak divatos iskolák, s olyan elképzelések, hogy, aki egy bizonyos intézményben végez, az bekerül az egyetemre, persze valami elit egyetemre, ami maga a boldogság ígérete. Manapság nehéz tanácsot adni, mit tanuljon a gyerek, hogy később megtalálja helyét a világban. Nincsenek tökéletes iskolák, mint ahogy tökéletes tanárok és tanulók sincsenek.

Oldal

1 2 3 4 5    

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek