Kanizsai Dorottya Gimnázium

Beiskolázás gimnáziumunkba

A gimnázium C osztálya hosszú évek óta a hagyományos ’angolos’ osztály

2015.11.07.

Az ide járó diákok heti 5 órában tanulják az angol nyelvet, csoportbontásban. Az osztályba mindig sok a jelentkező, hisz motiválja a tinédzsereket, hogy eredetiben is nézhetik majd a kedvenc sorozatukat vagy megérthetik kedvenc slágereiket. Ide várjuk azon diákok jelentkezését, akik már tanultak angol nyelvet az általános iskolában, de bátran jelentkezhetnek azok is, akik eddig más nyelvet tanultak, mivel az egyik csoport mindig kezdő szintről indul.

Idén érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály a KDG-ben

2015.11.07.

Idén érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban és ez lehetőséget kínál vissza- és előretekintésre is. Úttörőnek is nevezhetjük az osztályt, hisz tanuló és tanár együtt ismerkedtek a műfajjal. Az út eleje göröngyös volt, de mára a legtöbb probléma megoldódott és a képzés szerkezete is letisztult. Azt a célt, amiért a tanulók erre a képzésre jelentkeztek, sikerült elérni, iskolai keretek között jól megtanultak angolul.

Igen! Ma is érdemes németet tanulni!

2015.11.06.

Iskolába vagy középiskolába megy a gyerek és dönteni kell, milyen idegen nyelvet tanuljon. Látszólag egyszerű a válasz: angolt! Ha azonban belegondolunk városunk földrajzi fekvésébe, mindjárt más megvilágítást kap a dolog. A globalizáció hozta magával azt is, hogy ennyire elterjedt az angol nyelv. Való igaz, angoltudás nélkül nehéz manapság boldogulni, de fordítva is igaz, ma már nagyon kevés, ha valaki csak angolul tud.

Melyik iskolát válasszuk? - ajánló középiskolát választóknak

2015.10.25.

Sokan teszik fel mostanában a kérdést: Melyik iskolát válasszuk? Mi a receptje a gyermek későbbi boldogulásának? Mindig is voltak divatos iskolák, s olyan elképzelések, hogy, aki egy bizonyos intézményben végez, az bekerül az egyetemre, persze valami elit egyetemre, ami maga a boldogság ígérete. Manapság nehéz tanácsot adni, mit tanuljon a gyerek, hogy később megtalálja helyét a világban. Nincsenek tökéletes iskolák, mint ahogy tökéletes tanárok és tanulók sincsenek.

KDG! A gimi, ahol mindig történik valami!

2015.10.20.

Pezseg a diákélet a Kanizsaiban. Rengeteg program közül válogathatnak diákjaink, ahol próbára tehetik kreativitásukat, ügyességüket, bátorságukat, vagy egyszerűen csak jól szórakozhatnak! Az idei tanév eddigi legnagyobb attrakciója volt a Savaria Diákkarnevál apropóján megszervezett gólyaavató, ami maradandó élményt jelentett minden résztvevőjének.

Új tantárgy a KDG-ben 2016-tól: Célnyelvi civilizáció

2015.09.12.

Új tantárgyat fognak tanulni a következő tanévtől a jelenlegi 9.KNY angol-magyar kéttanyelvű osztályban tanulók a nyelvi előkészítő évük után.  Az új tantárgy az angol nyelven oktatott célnyelvi civilizáció elnevezésű tantárgy lesz, amely kapcsán a kéttannyelvű osztályokban a korábban angol nyelven oktatott biológia-kémia tantárgyakat a jövőben - felmenő rendszerben - magyar nyelven tanítják majd.

Megkezdődött a 2015-16-os tanév

2015.09.02.

Újra benépesült a Kanizsai Dorottya Gimnázium ódon épülete. Közel 100 éve koptatják diákok az iskola padjait, mégis az ifjúság édes lehelete lengi be a folyosókat, hisz a tanulók mindig 14- 19 évesek. Az idei tanévnek is van újdonsága, hisz most érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály. Sokan közülük már az előző tanév végén kipróbálták szárnyaikat és egy, esetleg két tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tettek. Az eredmények magukért beszélnek!

Tanévnyitó és tankönyvosztás - 2015/2016

2015.08.24.

Tanévnyitó A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a 2015/2016-os tanév megnyitójára 2015. szeptember 1-én reggel 8 órakor kerül sor. Kérjük tanulóinkat, hogy alkalomhoz illő ruhában (+ a lányoknak KDG-s sál, fiúknak KDG-s nyakkendő) jelenjenek meg az ünnepélyen!   Tankönyvosztás A tankönyvek kiosztása minden évfolyamban és minden osztályban az első tanítási napon, szeptember 1-én lesz. Kérjük, mindenki hozzon magával olyan táskát, amiben az összes tankönyvét haza tudja vinni!

Idén végez az utolsó N osztály a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban

2015.03.02.

Vegyes véleményeket lehetett hallani erről a képzési formáról, de mi nyelvtanárok nagyon szerettük! Ezekbe az osztályokba olyan tanulók érkeztek, akik egy „csipetnyivel” jobban érdeklődtek a nyelvek iránt, mint a többiek. A hasonló érdeklődés jó közösségeket kovácsolt össze, akik évekkel az érettségi után is összejárnak. Mi is az az N osztály? Az úgy nevezett nyelvi előkészítő évfolyam kapta nálunk ezt az elnevezést.

Sok érdeklődő a nyílt napokon

2014.11.06.

November 5-én és 6-án tartottuk a minden évben szokásos nyílt napokat. Már fél nyolckor gyülekeztek a szülők és a tanulók. A program mindkét nap az igazgatói tájékoztatóval kezdődött. A köszöntés után igazgató úr elmondta, milyen típusú osztályok indulnak jövőre és mire számíthatnak ott a tanulók. Utalt arra is, hogy a felsőoktatásba való bejutás, és nem utolsó sorban az ott megfelelés egyre nehezebbé válik, így a tanulást a gimnáziumban az első perctől komolyan kell venni.

Felvételi Tájékoztató 2015/2016 - Nyílt Napok

2014.10.29.

Tisztelt Látogatóink ! Szeretettel hívjuk és várjuk a Tisztelt Szülőket és az érdeklődő nyolcadikos Diákokat a Tájékoztató Nyílt Napjainkra, amikor Látogatóink megismerkedhetnek gimnáziumunk életével, képzési programjainkkal, sikereinkkel és jövőbeli terveinkkel is. Tájékozódhatnak kollégiumi elhelyezés lehetőségeiről és részt vehetnek bemutató tanóráinkon. Az első napon - 2014. november 05-én  - örömmel várjuk a szombathelyi iskolákból érkezőket, míg a második napon  - 2014. november 06-án a vidéki iskolák tanulóit szeretnénk a KDG-ben köszönteni.

Képzési vásár - 2014

2014.10.17.

Újra itt a Képzési Vásár, ami fix pont az általános iskolák végzőseinek életében. Már a kapunyitáskor hatalmas tömeg várta a bebocsájtást az Oladi Művelődési Házban. A mi standunkat is ellepte az érdeklődők hada, de jól felkészült diákjaink és tanáraink állták a sarat. A legtöbb kérdést a két tanítási nyelvű osztállyal kapcsolatban tették fel, úgy tűnik, ez lesz az idei év slágere. Megkérdezték, mióta működik iskolánkban ez a tagozat. Nos, már negyedik éve, a jövő tanévben érettségizik az első osztályunk, akik az érettségivel ingyen megszerezhetik a felsőfokú nyelvvizsgát is.

Oldal

1 2 3 4 5 6    

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek