Kanizsai Dorottya Gimnázium

Képzési Vásár - 2018

Sok éve kerül megrendezésre városunkban a Képzési Vásár és mindig szívesen veszünk részt rajta. Egyrészt képet kapunk arról, merre is tartanak a versenytársak, másrészt megmutathatjuk magunkat, felhívhatjuk a figyelmet értékeinkre.

Mások a lehetőségek a gimnáziumok, és mások a szakközépiskolák számára. Mi nem süthetünk kiflit, nem készíthetünk szép sminket vagy éppen frizurát az érdeklődők számára, hisz nem ez a képzés iránya. Viszont megmutathatjuk, milyen talpraesett, kommunikatív, felszabadult, tájékozott és intelligens emberek tartoznak iskolánk közösségébe. Manapság divatos kifejezés a humán erőforrás, amelynek területén kiemelkedőt nyújtunk.

Idén is számos jövendő kanizsais kereste fel standunkat, és távozott elégedetten, mert készséggel álltunk mindenki rendelkezésére. Mindegyik képzésünk nagy figyelmet kapott, de különösen a feltörekvő természettudományos képzés.

Laborunk az elmúlt években országos elismertségre tett szert, mert kollégáink a magas szintű szakmai munka mellett számos szórakoztatóan tanító programot is szerveztek. Ma már nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a Kanizsai kizárólag nyelvi gimnázium.

Aki a standunkhoz látogatott, kaphatott egy kis betekintést abba, mi várja, ha ebbe az iskolába jön. Nem csak az „unalmas” tankönyvek, hanem a mikroszkópok és kísérletek fantasztikus világa is. A természettudományos specializáció kiváló lehetőség azok számára, akik ebben az irányban szeretnének továbbtanulni.

Persze azért továbbra is fontosak számunkra a nyelvek. Szeretjük őket! Évről évre több érdeklődőt vonz a két tanítási nyelvű tagozat. Az ott szerzett szókinccsel, nyelvtudással más képzési forma nem versenyezhet. Diákjaink örömmel meséltek itt szerzett élményeikről, sőt vendégeink egy kis tesztet is kitölthettek, hogy megbizonyosodjanak alkalmasságukról.

Szerencsére persze a hagyományos képzési formáknak is megvan a célcsoportja, így sosem unatkoztunk. Nyílt napjainkon is szeretettel várunk mindenkit!

Standunkat idén is Nagy Tamás tanár úr rendezte be. A természettudományos területért Kovacsics Bernadett tanárnőt, a nyelvi vonalért pedig Lengyelné Molnár Mária tanárnőt dicsérhetjük.

Az előzetes szervezési munkák lebonyolítója ezúttal is Molnár József kolléga volt.

Köszönjük a részt vevő kollégák és diákok munkáját!

 

2018. november 17. Lovassné vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek