Kanizsai Dorottya Gimnázium

Nyílt napok, ezúttal másként

Közeledik az az idő, amikor a nyolcadikosoknak dönteniük kell: Hova tovább? Ez sosem volt könnyű, de ebben a felfordult világban talán még nehezebb. Más években ilyenkor már készültünk az általános iskolások látogatására, de most, a pandémia miatt, mi visszük házhoz az iskolát. Kísérjék figyelemmel honlapunkat, ahol folyamatosan jelentkezünk tájékoztatókkal, írásos, képes és videó formában is!

Az iskola örök, a Kanizsai pedig halad a korral és minden feltételhez képes alkalmazkodni, mert alkalmazkodni akar, mert tanítani akar, és mert elkötelezetten készíti fel a jövő nemzedékét a továbbtanulásra és az életre is. Folyamatosan megújulunk, s aki pár éve nem járt nálunk, meglepődik a változásokon. Szebbek, modernebbek lettek a tantermek, a vizes helyiségek, többet nyújtanak a folyosók, megszépült a tornaterem, új informatika terem létesült, hogy csak néhány dolgot említsek. De sok az új arc is, fiatalodik a tantestület. Bátran kijelenthetjük, nálunk minden feltétel adott az eredményes tanuláshoz.

Persze a fő tevékenység mellett az iskola még számos területen szerepet játszik az ember életében. Teret ad az életre szóló barátságok létrejöttének, a szunnyadó képességek kibontakoztatásának, a gondtalan szórakozásnak, a látókör szélesítésének, számtalan kirándulásnak, határon innen és határon túl, a személyes beszélgetéseknek, és még sok minden másnak.
Figyelünk diákjainkra, mert fontosak nekünk, és mert tudjuk, hogy az itt szerzett élmények kihatnak az életükre. Szerencsére ezen a szinten még kialakulnak közösségek, megvan az egymás iránt érzett felelősség, a segítés szándéka. Erre pedig lehet alapozni. A diákok sokfélék, s mi szeretjük ezt, hisz mi is sokfélék vagyunk, mert emberek vagyunk. Ami biztosan összeköt bennünket, az a diákok iránt érzett felelősség, és az, hogy emberek maradunk minden körülmények között.

Aki ebbe az iskolába jár, az gazdag útravalóval távozik, lesz mire emlékeznie.

Barangoljanak honlapunkon! Tekintsék át a közelmúltat és bízzanak a jövőben, ahogy mi is!

 

2020. október 20. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek