Kanizsai Dorottya Gimnázium

Elismerés Lovassné Vass Enikő tanárnőnek

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere ismerte el Lovassné Vass Enikő tanárnő áldozatos munkáját, amit a Magyar Honvédség feladatainak támogatásáért nyújtott.

Az elismerést nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából kapta, melyet a járvány helyzet miatt csak 2021 januárjában vehetett át.

Lovassné Vass Enikő 1993 óta a Kanizsai Dorottya Gimnázium német szakos tanára. Osztályfőnök, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. Az iskolába kerülése óta a legaktívabb, leginnovatívabb kollégák egyike. Évek óta tartja a kapcsolatot a helyi Toborzóirodával.

A 2016-17. tanévben vette fel a kapcsolatot az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksággal, azon belül Ferge László őrnaggyal, és megállapodtak abban, hogy osztályfőnöki órákon foglalkozásokat tartanak diákjainknak.

Más területen is gyümölcsöző volt az iskola és az iroda együttműködése, köszönhetően a tanárnő szervezésének: pl. katonasírok gondozása, diáknapi katonaprogramok. Több ízben és több csoporttal vett részt diákjaival foglalkozásokon a Toborzóirodában, filmvetítéseken a moziban, ill. az Aréna utcai hadikiállítás épületében.

A Toborzóiroda támogatásával szervezte a Határtalanul programokat, melyek így még hasznossabbá váltak, igazi tanulmányi kirándulássá alakulhattak. Iskolánk tanulói több alkalommal gondoztak hadisírt Ostffyasszonyfán, Ungváron és Szombathelyen is.

Szívből gratulálunk az elismeréshez, munkájához további sok sikert kívánunk!


 

2021. január 20. Merklin Ferenc

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek