Kanizsai Dorottya Gimnázium

Laborturné a Bolyaiban - Rádióriport a Kossuth rádióban

A 100 éves Kanizsai Dorottya Gimnázium Természettudományos laborjában a 2015 / 16-os tanév szeptemberében elkezdtünk egy projektet Cirkusz a laborban címmel.

A projekt órái interaktív – kísérletezős kiállításból, élménybeszámolóból és vetítettképes vetélkedőből állnak Kovacsics Bernadett tanárnő, Merklin Ferenc tanár úr és Pezenhófer György tanár úr közreműködésével.

A vándorcirkuszok az idén is turnéznak – új műsorszámokkal, amelyek új fizikai jelenségeket rejtenek… Ezekkel jól lehet motiválni a fizika iránt kisebb érdeklődést mutató diákokat is. A fizikához jobban értők pedig élvezik a műsorszámokban megbújó fizikai jelenségek értelmezését.  A diákok mindehhez kaptak egy, a laborgyakorlatnak megfelelő munkafüzetet, amely a laborban elvégezhető kísérleteket tartalmazta.
 
A Bolyai iskola laborjában Gergó Judit, a Kossuth Rádió munkatársa lelkesen kísérletezett a diákokkal együtt.
 
A foglalkozásról készített riport a mai napon,  2016. október 15-én, ment adásba a Szombat délelőtt című műsorban, amelyet a fenti linkre vagy a képre kattintva hallgathatnak meg újra ! laugh
 
A projekt során több diák kapcsolatba kerülhet a cirkusszal.
Ez a fogékony korosztály megérthetné a cirkuszművészet lényegét, így az méltó helyére kerülhetne a művészeti ágak között és szerepet kaphatna az oktatásban – összhangban azzal a törekvéssel, hogy találjuk meg a gyakorlatban az elméletben tanított törvényeket…

A beszélgetés során példaképül állítottuk a diákok elé a Magyar Nemzeti Cirkusz és Richter Flórián Cirkusz igazgatóit, artistáit.
A teljesítményeik, elért eredményeik mellett az is példaértékű, hogy minden évadban Magyarországon fellépnek, bemutatják évről évre megújuló műsorukat és nemzetközileg elismert, nívós külföldi számokat is hoznak a magyar közönség elé.
 
 
2016.10.15. Sinkó Andrea


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek