Kanizsai Dorottya Gimnázium

Pályaorientációs nap a KDG-ben

2021. 11. 12-n pályaorinetációs napot tartottunk a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. A könyvtárban az érdeklődők több egyetemi szakról is hallgathattak előadásokat; hozzánk – a 10. b osztályba – osztályfőnökünk egykori KDG-s diákokat hívott, akik arról meséltek nekünk, hogy a gimnázium után hol folytatták tanulmányaikat. Hárman tudtak eljönni, hármuk történetét hallgattuk meg.

Ketten közülük már gimnazistaként is a sport iránt érdeklődtek: Csercsics Richárd neve a birkózást kedvelők körében lehet ismerősebb – ő mesélt először arról, hogyan alakult eddig a „pályája” – sportmenedzsernek tanult a szombathelyi egyetem keretein belül, aztán további képzéseket is vállalt (pl. TF, s egyéb…), hogy – ahogy fogalmazott – valamennyi oldalról „rálátása legyen a sportra”. Ma egyéni vállalkozóként személyi edzőként is dolgozik és élvezi az ezzel járó „szabadságot”, miközben minden döntéséért komoly felelősséggel is tartozik.

Ricsi is, társai is megerősítették, hogy nagyon jó alapokat kaptak a KDG-ben, szívesen nosztalgiáztak és emlékeztek vissza az itt töltött évekre. Felhívták a figyelmünket a rendszeres tanulás fontosságára és ajánlották, hogy érdemes minél előbb meghozni a továbbtanulással kapcsolatos döntést – mert annál könnyebb lesz a későbbiekben már a számunkra fontos tantárgyakra összpontosítani.

Szabó Domokos Győrből érkezett középiskolásnak a Kanizsaiba, döntését akkoriban a Falco szeretete indokolta. Nem bánta meg később sem az iskolaválasztást, még ha akkori sporttal kapcsolatos álmai nem is úgy valósultak meg, ahogy korábban elképzelte. Domi is továbbtanult, több diplomát szerzett ő is, s ma edzőként dolgozik, Körmenden.

Görög Ádám, harmadik vendégünk gazdálkodás és menedzsment szakon végzett, szintén az ELTE szombathelyi képzésén, s ma a budapesti hármas metró felújításán gazdasági koordinátor (ha jól emlékszem a beosztására;)…)

Nagy érdeklődéssel hallgattuk a három beszámolót – a fiúk sok-sok értékes tanácsot osztottak meg velünk; közvetlenek voltak – s hamar elröppent a délelőtt…


 

2021. december 08. Szabó Klára

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek